Antena 3 CNN Actualitate Ana Iorga prezintă o serie de clişee apărute apărute în presă: ''Declar deschisă lista de clişee pentru rubrica următoare!''

Ana Iorga prezintă o serie de clişee apărute apărute în presă: ''Declar deschisă lista de clişee pentru rubrica următoare!''

Ana Iorga a enumerat o serie de clişee apărute în presă. "Capitala a îmbrăcat straie de sărbătoare." Ceva mirific şi ca stil, Capitala e personificată ca o zână şi ne-am întors în timp la compunerile noastre din copilărie'', a spus Ana Iorga în cadrul rubricii ''Pe cuvânt'', unde i-a invitat pe telespectatori să îi trimită şi alte clişee pe care le observă la televizor.

Ana Iorga prezintă o serie de clişee apărute apărute în presă: ''Declar deschisă lista de clişee pentru rubrica următoare!''
de Iulia Gorgorin    |    11 Dec 2020   •   14:30

''E vineri, deci rubrica de azi este despre clişee. Doar câteva, cât să vă mai vină idei și să îmi scrieți, pentru că multe sunt de la televizor. 

Dacă un șofer a condus iresponsabil şi cu o viteză ilegală, iar politistii s-au chinuit un pic să îl oprească, relatarea va fi cam aşa: "Vitezomanul le-a dat bătăi de cap poliţiştilor." Ii şi vezi pe bieţii agenţi cum îi apucă migrena din cauza vitezomanului sau de la urmărirea lui în trafic. Oricum, a fost urmărire ca-n filme, nu altfel, adică spectaculoasă, palpitantă. Nu ştiu dacă aţi observat, dar nu mai e nicio urmărire normala, toate-s ca-n filme.

"Hoţii au pus pe jar autoritătile." Bieţii poliţiştii când nu au bătai de cap, sunt puşi pe jar. De fiecare dată cand e un jaf ca-n filme sau se întâmplă ceva demn de filmele de acţiune sau hoţii se fac nevăzuţi şi creşte suspansul, se rezuma aşa: indivizii au pus pe jar autorităţile. Foarte plastică exprimarea, dar mereu aceeaşi. 
Despre aşteptarea cu înfrigurarea am mai vorbit la Pe cuvânt, dar continua sa apara. "Mii de români asteaptă cu înfrigurare anunţul ministrului". Acum e chiar neinspirat să spui asta, în condiţiile în care mii de români aşteaptă înfriguraţi la propriu în case să vina căldura în calorifere şi apa caldă la robinet.

Preferata mea dinainte de pandemie: "Sala a devenit neîncăpătoare". La orice eveniment, spectacol, întâlnire, semnul succesului e sala care devine neîncăpătoare. Nu mai spune nimeni ca e sala plină, ci că a devenit neîncăpătoare. Nu mai e cazul acum, că toate sălile sunt goale.  

Şi ceva de sezon, că au apărut luminiţele în Bucureşti: "Capitala a îmbrăcat straie de sărbătoare." Ceva mirific şi ca stil, Capitala e personificată ca o zână şi ne-am întors în timp la compunerile noastre din copilărie. 

Astept şi exemplele dumneavoastră, declar deschisă lista de clişee pentru rubrica următoare. Sunt destule, asta e sigur'', a spus Ana Iorga, la rubrica ''Pe cuvânt''.

×
Subiecte în articol: Pe cuvant cu Ana Iorga clişee
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close