Antena 3 CNN Actualitate Ana Maria Pătru, la ”Sinteza Zilei”: Mi s-a cerut să-i denunț pe Udrea, Băsescu, Ponta și Dragnea

Ana Maria Pătru, la ”Sinteza Zilei”: Mi s-a cerut să-i denunț pe Udrea, Băsescu, Ponta și Dragnea

Ana Maria Pătru, la ”Sinteza Zilei”: Mi s-a cerut să-i denunț pe Udrea, Băsescu, Ponta și Dragnea
08 Mar 2018   •   20:52

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, este invitata lui Mihai Gâdea, joi, la ”Sinteza Zilei”, unde va vorbi despre experiența sa teribilă în fața procurorilor.

Miercuri a apărut înregistrarea cu fostul demnitar care plânge în hohote. Totul s-a întâmplat la sediul DNA Ploieşti, acolo unde, din imagini, se vede cu procurorul de caz, Cerasela Răileanu îi compune şi dictează declaraţia de recunoaştere pe care o pune să o semneze.

Întreaga poveste, astăzi, la „Sinteza Zilei”.

Urmărește Antena 3 LIVE

”Retrăiesc și acum acele momente. Toate lucrurile s-au întâmplat într-un mod abuziv. Să o luăm etapizat. A venit fosta mea prietenă la mine, cablată ca un robot. Ea era denunțătoarea, dar nu știam. Am mers la DNA, la domnul procuror Onea. Înregistrarea făcută nu este la dosar. Proba nu a fost depusă la dosar. Aveam mandat de filaj, tot tacâmul. Este foarte interesant că după discuțiile mele cu Lucian Onea mi-am dat seama că are foarte multe date despre mine și, dacă m-a urmărit, a făcut-o cu mult timp înainte să am dosar la DNA. A reieșit foarte clar că știa ce fac eu, pas cu pas. Doamna Socol vine cablată, încearcă să mă provoace, eu am cerut proba în instanță, sper să fie aprobată. La două zile, la șase dimineața, m-am trezit la ușă cu lume multă, presă, mi-au spus că au mandat de percheziție. După ore întregi mi-au spus că trebuie să merg la DNA Ploiești. Acesta fost primul pas. La DNA mi s-au pus două denunțuri în față, a fost un șoc. Am văzut că tocmai ea făcuse un denunț și un fost prieten. Le explic că nu este nimic adevărat, una erau problemele mele din viața privată, dar de aici până la a ți se arunca în spate fapte penale...Am plâns, le-am spus că nu este adevărat, eram stupefiată. Avocata mea a spus că degeaba, te vor reține” a spus Ana Maria Pătru.

”Am ajuns în jur de trei dimineața la arest. În 48 de ore am avut instanță și acolo s-a dispus arestarea mea. Eram șase femei în centrul de detenție și cred că 60 de bărbați. Eram în stare de șoc, nu îmi venea să cred, nu înțelegeam ce mi se întâmplă. Cred că a fost cea mai lungă noapte din viața mea. Mi s-a dat arest 30 de zile, am făcut cereri de martori, am încercat să facem toate diligențele să ieșim din acel arest. Atunci a început tot coșmarul. Domnul Onea a avut două obiective cu mine. Credea că sunt plină de informații și o să îi ofer denunțuri și doi, probabil avea orgolii personale” a continuat fosta șefă AEP.

”Mi s-au cerut foarte multe nume pentru denunțuri. De la colegi, lideri politici, prieteni, nu aș vrea să îi sperii. Am sesizat Inspecția Judiciară, cred că a apărut și în spațiul public acel memoriu. În general, cei pe care trebuia să îi denunț erau oameni politici. Domnul Onea mi-a făcut o percheziție informatică, știa foarte bine în ce cercuri mă învârt eu. Elena Udrea, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiță, Vlad Stoica, colegi de-ai mei. Încerca să creeze o poveste cu fiecare în parte. Voia să vadă dacă avem cunoștințe comune pe care să le poată strânge cu ușa, să facem denunțuri comune. Denunțurile se fac de obicei cu două persoane, apropiate altor persoane” a precizat Ana Maria Pătru.

”Acest om a intrat mult prea mult în intimitatea mea, în viața mea. Vă dau un singur exemplu. A fost un denunț pe care trebuia să îl susțin, făcut de Socol. Acesta este al doilea dosar al meu. Am refuzat categoric. Dacă aș fi vrut să fac denunțuri, cred că și acum eram prietena lor”

”Știa unde mă deplasez, cu cine mă întâlnesc, cât stau de vorbă cu anumiți oameni politici. Avea poze din telefonul meu care îi plăceau, în al doilea rechizitoriu am foarte multe poze cu mine. Probabil că în fața instanței relevanța lor e că posed niște bijuterii, asta cred eu. Una din poze, una din favoritele lui, îmi spunea că îl înnebunește, n-avea niciun sens, era o poză instituțională. Erau poze cu mine din casă, de la percheziție, când stăteam pe pat, au făcut poze la toată casa, la grădină. Rechizitoriul asta era, de unde am avut bani să îmi fac o casă”

”Am acceptat să recunosc, m-am resemnat, am spus că trebuie să ies. Și am ieșit. Mi-am dorit atât de mult să ies și să îmi salvez copilul, care era într-o stare psihică precară, încât am acceptat că dacă nu voi lua cu suspendare, să merg la închisoare. Important era să ies atunci și să îmi salvez copilul. Și am făcut-o. Cel mai greu moment pe care l-am trăit a fost să îmi văd copilul acolo, suferind. Nu am putut să suport”

”Tot ce se întâmpla în acele ore pe care le petreceam cu Lucian Onea, sunt convinsă că există înregistrări. Și sunt convinsă că vor ieși. Și se va vedea cum eram nevoită să suport josniciile acelui om. Cred că el sunt toți după același calapod. Și el și domnul Negulescu. Făcusem o dovadă că sunt de bună-credință, am recunoscut fapte care nu existau. Mai departe nu puteam să merg, era exclus. M-am ferit să spun aceste lucruri”

”Eu nu cred în probele lor. Am văzut cum se fac, am fost părtaș. Știu foarte bine cum se fac, cum își calculează, cum găsesc metodele ca un dosar să arate ca o poveste, să impresioneze un judecător”

”Nu doresc nimănui să treacă prin astfel de momente. De două zile, de când a apărut acea înregistrare, retrăiesc acele momente. Am noroc de avocații mei, care sunt alături de mine, de prietenii care mă încurajează. Este o înscenare de dosar, sunt convinsă că voi reuși” a conchis Ana Maria Pătru.

×
Parteneri
Horoscop 26 septembrie 2023. Scorpionii îşi ascultă intuiţia
x close