Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la Institutul Oncologic: 33.000 lei amendă, CA schimbat şi monitorizare şase luni

Anchetă la Institutul Oncologic: 33.000 lei amendă, CA schimbat şi monitorizare şase luni

Anchetă la Institutul Oncologic: 33.000 lei amendă, CA schimbat şi monitorizare şase luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Dec 2013   •   10:24

Bolnavii de cancer de la Institutul de Oncologie mor cu zile pentru că nu mai sunt medicamente. Şi nu pentru că nu ar fi fost bani, ci au fost prost cheltuiţi. Fondurile au fost epuizate pe materiale care nu erau urgente, în timp ce pastilele vitale erau lăsate la urmă.

Institutul Oncologic a fost amendat cu 33.000 de lei, de către Corpul de Control al ministrului Sănătăţii, iar acum se caută alţi bani pentru tratamentele bolnavilor.

Echipa de specialişti trimisă la Institutul Oncologic a scos la iveală haosul care domneşte într-una dintre cele mai mari unităţi pentru tratarea bolnavilor de cancer. Bugetul instituţiei a fost cheltuit pe medicamente şi materiale sanitare care nu necesitau stocuri de urgenţă, iar aparatele de radioterapie au fost puse în funcţiune după ani de zile de la achiziţionare.

Mai mult, medicamente esenţiale pentru tratarea bolnavilor lipseau cu desăvârşire. Deficienţe au fost constatate şi la programul informatic al institutului, dar şi în modul în care erau programaţi pacienţii.

În tot acest timp, mii de bolnavi au rămas fără citostaticele care le-ar putea salva vieţile.

Institutul Oncologic a fost amendat cu 33.000 de lei, iar Ministerul Sănătăţii a anunţat că activitatea institutului va fi monitorizată timp de şase luni şi Consiliul de Administraţie va fi schimbat.

×
Subiecte în articol: medicamente
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close