Antena 3 CNN Actualitate Andrei, un viitor polițist, a salvat de la moarte doi polițiști și un jandarm dintr-o mașină în flăcări

Andrei, un viitor polițist, a salvat de la moarte doi polițiști și un jandarm dintr-o mașină în flăcări

Andrei, un tânăr în vârstă de numai 20 de ani, elev al Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina, a devenit erou, după ce a salvat de la moarte doi polițiști și un jandarm dintr-o mașină în flăcări.

Andrei, un viitor polițist, a salvat de la moarte doi polițiști și un jandarm dintr-o mașină în flăcări
Sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne
de Alin Tarnovschi    |    02 Oct 2020   •   17:00

Povestea lui Andrei și a prietenilor săi a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Tânărul viitor polițist a fost omul potrivit la locul potrivit pentru doi polițiști și un jandarm implicați într-un oribil accident rutier. Astfel, Andrei și prietenii săi au reușit să îi scoată pe cei trei oameni dintr-o mașină în flăcări.

"Andrei are 20 de ani și este elev al Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina. Ieri, conducea autovehiculul personal în care mai erau doi prieteni, Alex și Andu.

- Uite-ți colegii, i-a spus Alex lui Andrei, în momentul în care, din fața lor, se apropia o mașină de poliție.

- Curând o să mă vezi ca ei. Stai să termin școala, i-a răspuns acesta.

La câteva zeci de secunde de când cele două mașini au trecut una pe lângă cealaltă, s-a auzit o bubuitură puternică.

- Cred că este un accident în spate. Întorc să vedem ce este, a spus Andrei, uitându-se în oglinda retrovizoare. Din păcate, ceea ce a zis, s-a adeverit. La foarte mică distanță în spatele lor, au găsit o scenă de coșmar.

Mașina poliției fusese lovită și proiectată într-un stâlp de un autoturism, care ieșise de pe un drum lateral. Imediat, aceasta a luat foc. Pe scaunele din față erau doi polițiști, iar în spate, un jandarm, toți inconștienți și blocați înăuntru.

- Nu avem timp să stingem incendiul! Hai să-i scoatem repede de acolo, i-a spus Andrei lui Alex, în timp ce pe Andu, care are numai 15 ani, l-a rugat să sune la 112.

Primul a fost scos jandarmul, pe care Andrei l-a dus într-o zonă sigură. Apoi s-a asigurat că Alex a făcut același lucru cu polițistul din dreapta șoferului.

S-a întors către mașină și, deși flăcările se aflau foarte aproape de interiorul acesteia, a reușit să-l tragă și pe cel de-al doilea polițist afară și să-l îndepărteze de locul unde se putea produce o explozie.

- Am sunat la 112. Sunt pe drum și ambulanțele și pompierii, a spus Andu.

- Bravo! Alex, cei din cealaltă masină sunt bine?
- Da, da...Uite-i acolo, sunt sub șoc, cred.

- Mergi tu la ei și vezi dacă au nevoie de ceva. Stau eu aici, trebuie să-i țin în viață.

Așa l-au găsit echipajele de la SMURD și pompieri pe Andrei. Era lângă cei trei, încercând să vorbească cu ei și să-i scoată din starea de inconștiență.

După câteva zeci de minute, cei doi polițiști și jandarmul și-au revenit, dar, pentru că șocul fusese extrem de puternic, nu își mai aduceau aminte nimic.

- Dar ce s-a întâmplat cu noi? l-a întrebat unul dintre polițiști pe paramedicul care îl examina.

- Ați fost implicați într-un accident, dar sunteți bine. Să știți că ați avut noroc că sunteți în viață.

- Vă mulțumesc!

- Nu mie trebuie să-mi mulțumiți, ci băiatului de acolo. El v-a salvat viața! Practic, v-ați născut a doua oară.

Andrei are 20 de ani și, în noaptea de marți spre miercuri, a salvat trei vieți. Mulțumim, domnule viitor polițist! Suntem convinși că veți avea o carieră de excepție. Mulțumim și prietenilor tăi, Alex și Andu, care au demonstrat că spiritul civic și acordarea primului ajutor nu țin cont de vârstă!", se arată în postarea MAI.

×
Subiecte în articol: Campina politisti
Parteneri
Bani de la stat pentru români! Condiţia pentru 1.500 de lei în fiecare lună
x close