Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr angajat la o primărie din Gorj a fost pus să jure pe Biblie că va respecta sarcinile din fişa postului

Un tânăr angajat la o primărie din Gorj a fost pus să jure pe Biblie că va respecta sarcinile din fişa postului

Un proaspăt angajat al unei primării din județul Gorj a fost pus să jure pe Biblie că va respecta legea. Funcționarul a fost pus să facă asta chiar de conducerea instituției, iar momentul a fost filmat și postat pe pagina de socializare a primăriei.

Un tânăr angajat la o primărie din Gorj a fost pus să jure pe Biblie că va respecta sarcinile din fişa postului
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Gabriela Mladin    |    05 Mar 2023   •   16:06

Legea prevede ca jurământul pe biblie să fie făcut doar de persoanele publice care au fost alese prin votul populației.

Tânărul a câștigat concursul pentru ocuparea postului de inginer în cadrul serviciului agricol și de cadastru al Primăriei Dănești. În momentul în care și-a preluat sarcinile de serviciu, primarul l-a pus să jure pe Biblie că va respecta legea și sarcinile din fişa postului.

Momentul a fost filmat, iar la acesta au participat chiar colegii cu care va lucra. Apoi, filmulețul a fost urcat pe pagina de socializare a Primăriei Dănești. 

Legea nu prevede ca funcționarii cu sarcini de execuții să depună jurământul pe biblie. Prevederile sunt doar pentru persoanele alese care ocupă funcții publice.  Primăria din Dănești nu a putut fi contactată pentru a explica acest moment.

×
Subiecte în articol: Dăneşti Gorj Biblie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close