Antena 3 CNN Actualitate Angajații din ministere, sporuri uriașe pentru stres

Angajații din ministere, sporuri uriașe pentru stres

Angajații din ministere, sporuri uriașe pentru stres
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
02 Noi 2017   •   11:38

Angajaţii de la stat sunt printre cei mai fericiţi angajaţi de la noi, dar şi cei mai expuşi la pericole. Drept dovadă, sporurile astronomice de care se bucură. Spor pentru condiţiile grele de muncă primesc mai toţi angajaţii din ministere, chiar şi femeile de serviciu care sunt în pericol atunci când dau cu mopul.

Cel mai mare spor pentru stres l-a luat un secretar de stat din Ministerul Justiţiei. Acesta a încasat luna trecută peste 3.000 de lei, pentru solicitare neuropsihică şi confidenţialitate.

În Ministerul Justiţiei, până şi femeia de serviciu conduce. Doamnele care dau cu mopul, dar şi şoferii, au primit luna trecută sporuri pentru atribuţii de coordonare şi control, dar şi pentru condiţii grele de muncă, vătămătoare sau periculoase. Surprinzător este şi faptul că femeia de serviciu figurează şi la categoria "lucrări în legătură cu activitatea penitenciarelor".

Nici subalternii lui Petre Daea nu se plâng de sporuri. Ministerul Agriculturii conduce detaşat în topul sporurilor oferite angajaţilor. Doar pentru luna trecută valoarea acestora a depăşit 800.000 de lei.

Şi angajaţii din educaţie se numără printre cei mai fericiţi bugetari care încasează sporuri grase. Astfel, personalul din administraţia centrală a Ministerului Educaţiei a beneficat în luna august de sporuri de peste 775.000 lei.

Ministerul Transporturilor a cheltuit aproximativ 700.000 de lei pentru a-şi răsplăti angajaţii. Cei de la Ministerul Muncii au încasat aproximativ 500.000 de lei, iar colegii de la Ministerul Mediului aproape 470.000 de lei. La Ministerul Sănătăţii, angajaţii au plecat acasă cu sporuri care însumează 360.000 de lei.

Şefii din ministere au pregătit deja noi sporuri pentru anul viitor. Ministerul Dezvoltării a publicat un proiect care stabileşte ce fel de sporuri vor primi angajaţii de la 1 ianuarie 2018. Pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, sporul e cuprins între 5% şi 15%, iar cel pentru condiții deosebit de periculoase poate ajunge până la 75% din salariul de bază.

Mai multe informaţii despre acest subiect puteţi citi în ediţia de astăzi a Jurnalului Naţional.

×
Subiecte în articol: angajati ministere stres previziuni
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close