Antena 3 CNN Actualitate Animalele de companie primite de Crăciun pot ajunge în stradă: "Nu sunt jucării care se returnează"

Animalele de companie primite de Crăciun pot ajunge în stradă: "Nu sunt jucării care se returnează"

Animalele de companie sunt trecute pe lista de dorinţe pentru Moş Crăciun. Mare atenţie, însă, atrag atenţia apărătorii drepturilor animalelor. Acestea nu sunt jucării care se returnează. Uneori, deznodământul este crunt, multe dintre ele fiind aruncate în stradă.

Animalele de companie primite de Crăciun pot ajunge în stradă: "Nu sunt jucării care se returnează"
Sursa foto: Hepta
de Mariana Zaharia    |    15 Dec 2020   •   19:10

Animalele de companie primite sau cumpărate devin, în unele cazuri, membri ai familiei. Dar nu toate au acest noroc.

"Erau undeva la zece adopţii pe lună dintre care cam opt se întorceau mai repede sau mai târziu înapoi", a declarat Ana Maria Voicu, directorul unui adăpost de animale.

Chiar dacă unii părinţi se gândesc să ofere copiilor de sărbători un animal de companie, această alegere s-ar putea, în multe cazuri, să nu fie cea mai potrivită.

Iepurii sau aricii sunt animale care au nevoie de o îngrijire specială, iar cei care le vând, le explică şi clienţilor acest lucru.

"Recomandarea mea pentru un iubitor şi doritor de arici este să aibă o cuşcă special amenajată în care să fie mult mai mult loc şi spaţiu mai deschis", a explicat Doina Coşman, managerul unui magazin.

Înainte de a-l ajuta pe Moş Crăciun să îndeplinească astfel de dorinţe, asiguraţi-vă că persoana căreia îi este destinat cadoul poate îngriji un animal.

×
Subiecte în articol: Mos Craciun animale de companie
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close