Antena 3 CNN Actualitate Frig şi ceaţă în mai multe zone ale ţării. ANM anunţă când se încălzeşte

Frig şi ceaţă în mai multe zone ale ţării. ANM anunţă când se încălzeşte

Vremea se răcește în zilele următoare, mai ales în nord-vest și în centrul țării. Meteorologii aduc vești bune pentru săptămâna viitoare. Iată prognoza meteo.

Frig şi ceaţă în mai multe zone ale ţării. ANM anunţă când se încălzeşte
Sursa foto: Pexels.com via Craig Adderley
de Claudia Popovici    |    10 Oct 2022   •   17:16

"Într-adevăr, săptămâna viitoare valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, dar nici săptămâna aceasta nu stăm foarte rău din acest punct de vedere, deoarece avem vreme normală termic în aproape toate zilele în majoritatea zonelor țării.

Doar pentru ziua de joi putem spune că în partea de nord-est a țării va fi ușor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 10-14 octombrie 2022

Cu alte cuvinte, mâine o vreme normală din punct de vedere termic, cu temperaturi maxime în general între 15 și 21 de grade și minime între 4 și 13 grade cer variabil, cu înnorări și ploi slabe în regiunile sudice și prin extremitatea de nord a țării.

Într-adevăr, dimineața și noaptea, mai ales în regiunile intracarpatice, se va forma ceață. Vântul va sufla slab până la moderat, apoi ziua miercuri tot așa, cu înnorări temporare și local ploi slabe la deal și la munte, precum și în zona centrală și nu mai izolată în rest.

ANM anunţă când se încălzește. Prognoza meteo

Iar sub aspect termic o vreme normală și pentru această zi cu valori termice maxime între 15 și 20 de grade în general și între 6 și 13 grade pentru temperaturile minime, apoi joi vreme normală termic, exceptând partea de nord-est a țării, după cum am menționat mai devreme, unde va fi ușor mai rece decât în mod normal.

Vor fi înnorări temporare și ploi slabe în Carpații Meridionali și în cei Orientali, prin Moldova, local în Transilvania și izolat în rest. Maximele termice se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar minimele între 3 și 13 grade.

Vineri vreme normală pentru această perioadă, cu maxime între 13 și 21 de grade și minime între 2 și 13 grade cer variabil, cu înnorări și ploi local", a explicat  Raul Ilea, meteorolog de serviciu în cadrul ANM. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close