Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a declarat, miercuri, că nu există motive de îngrijorare faţă de siguranţa alimentară a populaţiei şi implicit faţă de starea de sănătate a populaţiei.
"Nu există motive de îngrijorare faţă de siguranţa alimentară a populaţiei în acest caz, având în vedere că nu se consumă carne de pui crudă, iar tratamentul termic la temperaturi de peste 70 de grade distruge toate tipurile de salmonella. În România anului 2013, nu există nicio informaţie cu privire la incidenţa cazurilor de salmoneloză la om. Mai mult decât atât, din datele statistice ale Institutului de Sănătate Publică s-a constatat că în luna octombrie cazurile de toxiinfecţie alimentară la om cu salmonella sunt în scădere faţă de luna septembrie a aceluiaşi an", a declarat Vladimir Mănăstireanu.
55 de tone de carne de pui cu salmonella ar fi putut ajunge pe masa românilor. Potrivit şefului ANSVSA, inspectorii sanitari au retras de pe piaţă întreaga cantitate care ar proveni de la Avicola Călăraşi.
Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat că infestarea cu salmonella s-ar fi produs în depozitele firmei Avicola Călăraşi.
Una din fermele companiei este implicată în evaziunea de 50 de milioane de euro, anchetată de procurorii DNA.