Antena 3 CNN Actualitate Apărătoarea lui Udrea: ”ICCJ a comis un abuz evident. Fostul politician se află într-o detenție nelegală”

Apărătoarea lui Udrea: ”ICCJ a comis un abuz evident. Fostul politician se află într-o detenție nelegală”

Silvia Uscov, unul dintre avocații Elenei Udrea, susține că a rămas ”șocată” de ”încercarea disperată de a justifica un abuz care nu are, de fapt, nicio justificare în drept”, referindu-se la cazul fostului politician.

Apărătoarea lui Udrea: ”ICCJ a comis un abuz evident. Fostul politician se află într-o detenție nelegală”
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    18 Iun 2022   •   23:54

Apărătoarea ei susține că ”ICCJ a comis un abuz evident”, iar acum va trebui să îl îndrepte, făcând referire la recursul de luni.

”Astăzi i-am dus dnei Udrea la Penitenciarul Târgșor motivarea deciziei din 07.04.2022 prin care s-a respins contestația în anulare și am petrecut 4h pentru a discuta pe marginea acesteia.

A rămas șocată de ceea ce nu poate fi descris decât ca o încercare disperată de a justifica un abuz care nu are, de fapt, nicio justificare în drept.

Concluzia nu poate fi decât că nu s-a vrut rejudecarea procesului pentru că atunci ar fi trebuit să o achite în lipsa unor probe veritabile ale infracțiunilor.

În prezent susțin că se află într-o detenție nelegală deoarece nu este nicio diferență din punctul de vedere al legii dacă a fost judecată de un complet nelegal al ICCJ sau ar fi fost judecată de vecinii din bloc ori bătrânele adunate pe o bancă la poartă.

Nu contează ce sau câte poșete are un om, el are aceleași drepturi ca noi toți!

Speranța este una singură: luni, la ICCJ, în cadrul ultimei căi de atac, recursul în casație.

ICCJ a comis un abuz evident (nici nu mai contează numele judecătorilor), tot ICCJ are îndatorirea să îl îndrepte! 

Jus est ars boni et aequi - Dreptul este arta binelui și a echității”, a scris avocatul Silvia Uscov, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Pe 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia, dar acum își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Târgșor.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close