Antena 3 CNN Actualitate Apele Române, avertisment fără precedent: ”Rezerva de apă este în scădere!”

Apele Române, avertisment fără precedent: ”Rezerva de apă este în scădere!”

Compania Apele Române avertizează că ”rezerva de apă este în scădere”. Cu toate acestea, se pare că apa este ”suficientă pentru toți beneficiarii care se alimentează centralizat din sursa de apă de suprafață”.

Apele Române, avertisment fără precedent: ”Rezerva de apă este în scădere!”
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    19 Iul 2022   •   12:54

”Rezerva de apă în scădere, dar suficientă pentru toți beneficiarii care se alimentează centralizat din sursa de apă de suprafață. 

În continuare, este nevoie să folosim rațional resursele de apă astfel încât acestea să fie suficiente pentru toți beneficiarii.  

Echipele Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR) monitorizează și gestionează volumele de apă din principalele lacuri de acumulare astfel încât acestea asigură la această oră necesarul de apă brut pentru toți beneficiarii care se alimentează în regim centralizat din sursa de apă de suprafață.  

Update:  

În principalele 40 de lacuri, avem disponibil astăzi un volum de apă de 3,3 miliarde de mc de apă, iar coeficientul de umplere este de 77,62%, cu tendință de scădere față de perioada anterioară.  

Având în vedere prognoza emisă de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) cu privire la evoluția debitelor Dunării și a râurilor interioare pentru luna iulie, debitele Dunării în secțiunea Baziaș vor ajunge până la valoarea de 2000 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii iulie (5350 mc/s) și cu un aport scăzut al debitele afluente medii lunare în lacurile interioare ale României. Pe tot sectorul din aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere. 

În acest moment, pentru Centrala Nucleară (CNE) Cernavodă există o rezervă de nivel de cca 73 (cm) suficientă pentru funcționarea CNE”, avertizează Apele Române pe o rețea socială.

×
Subiecte în articol: apele romane
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close