Un fotomodel a fost pus șef la Apele Române Cluj, în plină stare de urgență

de Laura Dinu    |    16 Feb 2021   •   13:14
Un fotomodel a fost pus șef la Apele Române Cluj, în plină stare de urgență facebook / Valentin Avram

Inspectorul șef interimar de la Apele Române Someș-Tisa, Valentin Avram, numit în funcție în martie 2020, este un fost fotomodel, care s-ar bucura de susținere politică.

Conducerea Companiei Apele Române a cerut în martie 2020 schimbarea conducerii departamentului de inspectori al Administrației Bazinale Someș-Tisa, de la Cluj. Pentru că șefa de atunci, Florina Rus, a refuzat să-și dea demisia, postul a fost scos la concurs, scrie digi24.ro.

”Toate aceste lucruri s-au întâmplat în plină stare de urgență când scoaterea la concurs a posturilor era blocată. Respectivul a depus o contestație la proba scrisă, cu toate că nu avea calitatea de concurent, deci automat, conform legii, nu putea nici să conteste proba scrisă”, afirmă acum Florina Rus.

Contestația a fost aprobată și concursul a fost anulat. Florina Rus, care se înscrisese în competiție pentru propriul ei post și a obținut 95 de puncte din 100, nu s-a mai putut prezenta la proba de interviu. În ciuda anulării concursului, decizia de destituire, semnată de șeful interimar care a și depus contestația, a rămas valabilă. Iar în locul ei a rămas șef-interimar cel mai tânăr angajat din departament, Valentin Avram, în trecut fotomodel.

 Ceea ce este mai șocant este faptul că Florina Rus și Valentin Avram au format un cuplu în trecut.

”Eu vin dintr-o familie de gospodari de ape, amândoi părinți ai mei sunt pensionari. Sunt angajat în instituție din 2014. Am urmat Facultatea de Ingineria Mediului, masteratul în construcții Hidrotehnice și am urmat și un curs de Specialitate în Managentul Resurselor de Apă, practic am toate studiile pentru a ocupa acest post”, susține Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa:

Cu toate aceste, bărbatul nu avea vechime în instituție astfel încât nu ar fi avut drept legal să obțină postul de șef plin. În plus, el a contestat un concurs la care nu participase. Motiv pentru care relatiile dintre angajați au devenit tensionate.

Valentin Avram: Se discută despre lipsa de profesionalism a mea, în contextul în care ani de zile consecutiv am avut calificative de foarte bine, acordate chiar de către dânsa.

Reporter: Dumneavoastră ați contestat concursul? 

Valentin Avram: Da, eu l-am contestat, au fost mai multe motive, legat de procedura de organizare a concursului. (...) Eu când am preluat apele am rămas șocat, eu am făcut plăngeri penale la oameni, am dat de niște situații pe care nu pot sa vi le explic, care erau tolerate de atâția ani de zile. Am aplicat sancțiuni în cuantum record, nu în ultimul an, ci din totdeauna de când există inspecția.

Reporter: Până la urmă ați fost sau nu, numit politic, a avut vreo treabă PNL-ul cu povestea asta?)

Valentin Avram: Nu există în Administrația Bazinală Someș-Tisa niciun șef de serviciu, birou sau compartiment care să fi dat examen pe funcția de conducere. Toți au fost numiți, nu pot să spun că au fost numiți politic sau nu, că nu sunt în măsură.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close