Antena 3 CNN Actualitate Apelurile la 112 sunt în creştere, deși starea de alertă s-a încheiat. Managerul SABIF, Alis Grasu, explică

Apelurile la 112 sunt în creştere, deși starea de alertă s-a încheiat. Managerul SABIF, Alis Grasu, explică

Presiune mai mare pe serviciie de ambulanţă din toată ţara. Apelurile la 112 sunt în creştere deoarece mulţi oameni au rămas cu afecţiuni post covid. Acestora li se adaugă cei care au probleme din cauza valului 6 al pandemie de COVID-19, plus românii care cer ajutor din cauza caniculei.

Apelurile la 112 sunt în creştere, deși starea de alertă s-a încheiat. Managerul SABIF, Alis Grasu, explică
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Ştefan    |    Mia Lungu    |    21 Aug 2022   •   11:41

Timpul de așteptare a ambulanței a crescut și el, având în vedere ca în toată țara sunt aproximativ 13 mii de angajați, în toate serviciile de ambulanță. Ar mai fi nevoie, conform normativului, de cel puțin 6000 de angajați.

"Vorbim de o vara caniculară, în care peste două luni temperaturile au fost crescute. Asta ar fi unul din motivele care au dus la creșterea numărului de solicitări. Dacă ne uităm la cazurile de COVId-19, dacă anul trecut au fost, în această perioada, 8.577 de cazuri, pe acest motiv de solicitare, anul acesta au fost 25.828. Deci este clar o creștere semnificativă a acestor cazuri, cu suspiciune sau confirmare de COVID-19.", a explicat, la Antena 3, managerul SABIF, Alis Grasu.

Solicitările la Serviciul de Ambulanta București Ilfov au început să explodeze odată cu valul 4, atunci când românii așteptau ore întregi până primeau ajutor. De aceea, unii se urcau în mașină și mergeau personal la spital.

Solicitările au crescut în ultimul an cu peste 20% față de anii trecuți, de asemenea și numărul celor care au avut nevoie de ajutor din cauza caniculei. Mii de români au cerut ajutor pentru că s-au simțit rău în această vară.

Cu toate acestea, Ambulanța funcționează cu un deficit de personal uriaș. O problemă este legată și de parcul auto. Autospecialele vechi, defecte și ruginite din toată țara pun în pericol viețile pacienților, ale ambulanțierilor, precum și ale celorlalți participanți la trafic.

Parculul auto al serviciilor judeţene de ambulanţă din ţară este depăşit şi există un deficit de personal de 43,34% şi de 55,5% de medici, potrivit managerului general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close