Antena 3 CNN Actualitate Aproape 15 de închisoare pentru o asistentă maternală. Femeia, acuzată că a torturat doi copii

Aproape 15 de închisoare pentru o asistentă maternală. Femeia, acuzată că a torturat doi copii

Aproape 15 de închisoare pentru o asistentă maternală. Femeia, acuzată că a torturat doi copii
Sursa foto: Foto: daytondailynews.com
de M.Z.    |    12 Iun 2014   •   11:36

Fosta asistentă maternală din Ilfov care a torturat, timp de doi ani, doi copii a fost condamnată definitiv la 14 ani şi 10 luni de închisoare cu executare.

În primă instanţă, Fănica Grădinaru a fost  condamnată la 15 ani de carceră, fiind acuzată de tentativă de omor şi rele tratamente aplicate minorului.

Anchetatorii au susţinut atunci că femeia a fost ajutată de soţul ei. Bărbatul a fost apoi trimis în judecată pentru complicitate. 

Procurorii care s-au ocupat de acest caz au stabilit că Fănica Grădinaru, din Ilfov, care avea grijă de doi copii, de patru şi opt ani, a exercitat acte de violenţă asupra acestora timp de doi ani, în perioada 2007 şi 2009, punându-le viaţa în pericol.

Anchetatorii au susţinut că femeia a fost ajutata de soţul ei, care nu a împiedicat-o pe aceasta şi care nu a anunţat autorităţile.

Alături de asistenta maternală a fost trimis în judecată şi soţul acesteia, Mitică Gădinaru, acesta fiind acuzat de complicitate la tentativă la omor calificat şi deosebit de grav şi complicitate la rele tratamente aplicate minorului.
 
De asemenea, fostei asistente maternale i-au fost interzise pentru cinci ani mai multe drepturi. Fănica Grădinaru a fost trimisă în judecată pe 29 februarie, de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.
 
De asemenea, asistentele sociale Marinela Constantin şi Ana Moise, angajate la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov la data faptelor, au fost trimise în judecată pentru fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi neglijenţă în serviciu, iar Viorica Pandele pentru neglijenţă în serviciu şi omisiunea sesizării organelor judiciare.
 
În acelaşi dosar a fost judecat şi psihologul Maria Popescu, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual, favorizarea infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare şi medicul de familie Ana Cristina Mitişor, pentru fals intelectual.
 
Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2007 - 11 decembrie 2009, asistenta maternală Fănica Grădinaru, cu sprijinul soţului ei, a exercitat acte de violenţă şi cruzimi asupra fetiţei de patru ani şi a băiatului de opt ani pe care îi avea în îngrijire, pe care i-a băgat cu capul în vasul de toaletă, i-a lovit cu capul de diferite obiecte, i-a scufundat în cadă, i-a ţinut dezbrăcaţi afară, în frig, noaptea. 
 
De asemenea, asistenta maternală a lovit-o pe fetiţă pe tot corpul cu o bâtă de lemn, a opărit-o, a tăiat-o la buzele superioară şi inferioară şi la braţul stâng, leziuni pe care le-a tratat superficial, provocând infectarea acestora, "cu intenţia de a le suprima viaţa" celor doi copii. 
 
Procurorii au acuzat-o pe Ana Cristina Mitişor, medicul de familie al fetiţei, că a făcut menţiuni false în scrisorile medicale adresate DGASPC - Ilfov şi înregistrate la această instituţie, referitoare la examinarea acesteia şi lipsa semnelor de rele tratamente.

×
Subiecte în articol: inchisoare
Parteneri
Criminalii de la Padina au fost eliberaţi din arest
x close