Antena 3 CNN Actualitate Arestarea lui Cristian David era iminentă. Decizia a aparţinut judecătorului ICCJ, Marius Foitos, fost consilier al lui Kovesi. Procurorul Ţuluş a susţinut arestarea un minut

Arestarea lui Cristian David era iminentă. Decizia a aparţinut judecătorului ICCJ, Marius Foitos, fost consilier al lui Kovesi. Procurorul Ţuluş a susţinut arestarea un minut

Arestarea lui Cristian David era iminentă. Decizia a aparţinut judecătorului ICCJ, Marius Foitos, fost consilier al lui Kovesi. Procurorul Ţuluş a susţinut arestarea un minut
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Ian 2015   •   19:09
La dosarul in care fostul ministru de interne Cristian David a fost arestat exista doar doua denunturi si nicio stenograma! 
 
Arestarea fostului ministru de Interne, Cristian David, a fost decisa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de judecatorul Marius Foitos, fost procuror consilier al Laurei Codruta Kovesi pe vremea cand era procuror general al Romaniei. Reprezentant al DNA in sustinerea cererii de arestare preventiva a lui David a fost procurorul Doru Tulus. Intr-o astfel de situatie, sansele cercetarii lui David in libertate sau sub control judiciar erau nule.
 
Detaliile aflate de Antena3 dintre copertile acestui dosar devoleaza aspecte ce ridica mari semne de intrebare legate de materialul probator al acuzatiilor DNA la adresa fostului ministru liberal.
 
Toata acuzarea DNA se bazeaza pe doua denunturi:  
 
-denuntul fostului primar Adrian Mladin, care fusese condamnat in ianuarie 2014 la 7 ani inchisoare pentru o mita de 500.000 euro si denuntul fostului secretar de cabinet al ministrului David, Valeriu Roger Nitescu. 
 
Av. Alexandru Chiciu, contactat de Antena3.ro, sustine ca nu exista nicio stenograma sau alta proba prezentata la dosar care sa dovedeasca in vreun fel cele doua denunturi.
 
Primul denunt a fost dat de Adrian Mladin, fost primar al comunei Jilava in iulie 2014. Era condamnat pe fond la 7 ani inchisoare. Interesant este ca Mladin a facut, la acea vreme, si o cerere la DNA, intreband daca denuntul lui beneficiaza de prevederile art.19, in sensul reducerii limitelor pedepsei, iar DNA i-a raspuns "Da". 
 
La cateva zile distanta de denuntul lui Mladin, a fost chemat la DNA fostul sef de cabinet al ministrului Cristian David, moment in care Valeriu Nitescu a facut si el denunt. La dosar, insa, Nitescu apare cu trei declaratii contradictorii. Ba sustine ca i-a dat lui David 10.000 euro mita de la Mladin si 40.000 i-a retinut el si dus la altcineva, ba spune ca nu i-a dat niciun ban lui David, ca apoi sa sustina ca i-a dat toti banii fostului ministru. 
 
"Nu exista in dosar nicio proba care sa sustina denunturile celor doi", a confirmat, pentru Antena3, av. Alexandru Chiciu. 
 
Pe de alta parte, denuntatorul Mladin sustine ca a dat banii in minister, Nitescu spune ca acasa, locatiile find total diferite. In denuntul sau, Mladin mai face afirmatia ca fostul ministru ar fi vrut mita in lei si nu in euro, acest aspect ridicand iarasi un mare semn de intrebare asupra afirmatiilor denuntatorului Mladin, intrucat euro este mai puternic decat leul. Nu exista probe coroborate cu denunturile care sa dovedeasca veridicitatea declaratiilor lui Mladin si Nitescu. 
 
Cu toate acestea, in data de 21.01.2014, procurorul Tulus a vorbit un minut in fata judecatorului Foitos si a obtinut arestarea fostului ministru al Internelor. 

×
Subiecte în articol: Cristian David Doru Tulus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close