Antena 3 CNN Actualitate Arma cu care Rusia poate distruge un continent întreg - VIDEO

Arma cu care Rusia poate distruge un continent întreg - VIDEO

Arma cu care Rusia poate distruge un continent întreg - VIDEO
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Mai 2016   •   09:03

Rusia se pregăteşte să testeze una dintre cele mai temute arme ale sale, Satan 2, focosul nuclear care poate distruge un un teritoriu cât statul Texas sau cât Franţa, potrivit realitatea.net.

Noua rachetă intercontinentală a Rusiei ar întrece celebra Voevod, cunoscută în Occident sub numele de Satana, şi ar putea deveni cea mai mare rachetă de acest tip produsă până acum, putând transporta până la 12 încărcături nucleare.

Presa din Rusia scrie că "racheta poate şterge de pe faţa Pământului un teritoriu de dimensiunea Texasului". Comentariile ruşilor sunt interpretate ca mesaje de intimidare la adresa SUA.

Potrivit specialiştilor, racheta ar fi invizibilă pentru sistemele anti-radar şi s-ar deplasa cu o viteză atât de mare încât scuturile de apărare s-ar dovedi inutile. Noua rachetă rusească Sarmat ICBM, la care se lucrează de 7 ani şi care va fi gata de teste în vara acestui an, va fi echipată, între altele şi cu o ogivă de 10 tone.

După ce noua rachetă va fi terminată, Sarmat va înlocui racheta strategică R-36M2 Voyevoda, poreclită de către forţele NATO "SS-18 Satan". Până în 2018, „Sarmat" trebuie să fie disponibilă pentru forțele armate ruse.

Ea va efectua zboruri suborbitale până la punctul în care focoasele se desprind și sunt capabile să lovească ținte independente. Armata rusă a testat şi în toamna anului trecut mai multe rachete intercontinentale.


 

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close