Antena 3 CNN Actualitate Asigurarea facultativă, protecţie şi pentru bunuri | Sigur acasă, o campanie Antena 3 CNN

Asigurarea facultativă, protecţie şi pentru bunuri | Sigur acasă, o campanie Antena 3 CNN

Sibiul este unul din marile orașe din România unde s-au resimțit cutremurele din Gorj de luna trecută. Sibiu este o localitate unde 15% din clădiri sunt vechi și cu risc de degradare sau prăbușire la un seism major.

Asigurarea facultativă, protecţie şi pentru bunuri | Sigur acasă, o campanie Antena 3 CNN
Sursa foto: Hepta Syndicate / Marian Ilie
de Andrei Naiţă    |    31 Mar 2023   •   11:53

Cum reabilitarea unei construcții necesită bani, aprobări și timp, unii dintre locuitorii orașului au ales cea mai rapidă soluție pentru a-și pune la adăpost locuința, în caz de dezastru – asigurarea obligatorie. Urmăriți un nou episod din campania Antena 3 CNN - Sigur acasă.

O regulă de aur pentru siguranța oricărui imobil spune să nu faci modificări și improvizații care i-ar putea afecta structura de rezistență. E una din măsurile de prevenție care ar putea reduce riscul de prăbușire, în caz de cutremur.

Cum amplitudinea unui dezastru și rezistența unei clădiri sunt greu de estimat, ne putem pune casa la adăpost financiar, cu o asigurare de locuință, mai ales că este și obligatorie. Cei care vor să își pună la adăpost și locuința, și bunurile din interior, pot încheia o asigurare facultativă, cu condiția să aibă deja polița obligatorie pentru dezastre.

Asigurarea unui apartament cu două camere la care sunt incluse bunuri în valoare de aproximativ 20 de mii de euro costă maximum o sută de euro, cu asigurarea PAD inclusă. Acest tip de asigurare oferă protecţie pentru o serie de riscuri cum ar fi explozia, scurtcircuit, furtună, vijelie, vandalism sau inundaţia.

Citeşte şi: Asigurarea obligatorie, o soluţie pentru casele din zonele de risc | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN

Deși la nivel național doar unul din 5 imobile are asigurare obligatorie la dezastre, numărul celor care au început să-și asigure locuințele, după cutremurele din luna februarie, e în creștere.

×
Subiecte în articol: Sigur Acasă
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close