Antena 3 CNN Actualitate "Astfel de agresiuni sunt inadmisibile". MAE reacţionează în cazul celor doi români agresaţi în Marea Britanie

"Astfel de agresiuni sunt inadmisibile". MAE reacţionează în cazul celor doi români agresaţi în Marea Britanie

"Astfel de agresiuni sunt inadmisibile". MAE reacţionează în cazul celor doi români agresaţi în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Feb 2013   •   22:54

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat vineri autorităţilor britanice anchetarea, judecarea şi sancţionarea făptaşilor care au agresat doi cetăţeni români în oraşul Brighton din Marea Britanie, informează instituţia, precizând că asemenea agresiuni sunt "inadmisibile".

"Conform unui comunicat al Poliţiei din Sussex din data de 7 februarie, rezultă că la 25 ianuarie 2013 doi cetăţeni români au fost agresaţi în oraşul Brighton din Marea Britanie, de către doi bărbaţi, în timp ce aşteptau un autobuz, pentru motivul că sunt români", spune MAE.

Au fost bătuţi pentru că sunt ROMÂNI. Doi tineri din România, victimele unui atac xenofob în Marea Britanie

Ambasada României la Londra a luat legătura cu poliţia britanică pentru a se interesa de starea cetăţenilor români şi pentru a exprima dezaprobarea şi îngrijorarea faţă de această agresiune, precizează MAE.

Nu ne vor în ţara lor, dar nici nu se jenează să ne exploateze. Britanicii preferă est-europenii pentru munca de jos

"Ambasada va continua să monitorizeze evoluţiile şi rezultatele investigaţiei acestui caz şi este pregătită să ofere asistenţă consulară de specialitate in limita competenţelor", afirmă sursa citată.

Marea Britanie va elimina restricţiile impuse românilor şi bulgarilor în 2014

Potrivit comunicatului MAE, asemenea fapte reprobabile pot fi încurajate de campania dusă în anumite mass-media britanice, precum şi de declaraţiile unor politicieni britanici la adresa cetăţenilor români care trăiesc în Marea Britanie, "motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor britanice să descurajeze orice mesaje şi puncte de vedere oficiale care pot induce atitudini de natură rasistă la nivelul populaţiei".

Citeşte şi:

The Sun: Romii trăiesc la groapa de gunoi din Cluj şi vor să vină în Marea Britanie

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close