Antena 3 CNN Actualitate Atenție! Facebook a devenit ghid pentru hoți!

Atenție! Facebook a devenit ghid pentru hoți!

Intenţiile bune ale fondatorilor reţelelor de socializare sunt umbrite de cele ale infractorilor moderni, care le folosesc pentru a-şi găsi cele mai profitabile victime.

Atenție! Facebook a devenit ghid pentru hoți!
08 Ian 2020   •   23:02

Astfel, utilizatorii foarte activi nu conştientizează că se expun riscurilor postând foarte multe detalii despre ei, avertizează un studiu britanic.

Cele mai folositoare informaţii pentru hoţi, care există pe internet se referă la datele personale (adresă, locul şi data naşterii), precum şi cele referitoare la noile achiziţii (televizoare şi alte electronice), scrie Adevărul.

Datele despre posibile călătorii nu fac altceva decât să crească apetitul hoţilor. Chiar şi fotografiile postate pe Facebook sau Instagramr pot fi o adevărată comoară pentru infractori.

Motivul este că pozele făcute în interiorul casei le oferă hoţilor detalii despre sistemele de securitate folosite de proprietar şi indicii despre intrările secundare, care îi pot facilita accesul în locuinţă. Potrivit statisticilor, la o singură vizită, un hoţ devine mai bogat cu cel puţin 500 de euro.

 

 

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close