Antena 3 CNN Actualitate Aterizare forțată a unui avion, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, după o defecțiune tehnică

Aterizare forțată a unui avion, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, după o defecțiune tehnică

Incident aviatic în Constanța. Un avion de mici dimensiuni, decolat din Tuzla și pilotat de un englez, a avut o defecțiune la trenul de aterizare și a aterizat la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Aterizare forțată a unui avion, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, după o defecțiune tehnică
de Mia Lungu    |    16 Iul 2022   •   13:24

Incidentul aviatic a fost confirmat de conducerea aeroportului Mihail Kogălniceanu din Constanța. În urma aterizării forțate a unui avion de mici dimeniuni, pista a fost închisă pentru câteva ore.

Bărbatul a vrut să ajungă în Turcia, însă, în prealabil trebuia sa mergă la Mihail Kogălniceanu să facă formalitățile. În momentul aterizării i-a apărut o defecțiune la trenul de aterizare și a aterizat pe o aripă. 

Aeronava de tip Kitfox aparțînând unui operator privat străin, efectua un zbor pe ruta Tuzla- Mihail Kogălniceanu iar după momentul aterizării la ora 07.42 , aeronava a efectuat o întoarcere la 180 de grade pe pistă, iar o jambă a trenului de aterizare a cedat. 

Autoritățile aeroportuare au intervenit pentru înlăturarea aeronavei avariate de pe pistă de aterizare - decolare și redeschiderea acesteia pentru traficul aerian. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pilotul, cetățean străin, se află in afară oricărui pericol. La aeroport s-au prezentat organelele de cercetare penală și reprezentanții Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranță Aviației Civile, investigațiile fiind in curs de desfășurare.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close