Atmosferă irespirabilă în zona incendiului din Voluntari, extrem de dificil de stins

de Antena3.ro    |    07 Iul 2012   •   20:47
Atmosferă irespirabilă în zona incendiului din Voluntari, extrem de dificil de stins Foto: Mediafax

Atmosfera era irespirabilă în zona incendiului din Voluntari, informează Mediafax. Pompierii încearcă de peste trei ore şi jumătate să stingă flăcările izbucnite într-un depozit de mărfuri, al cărui acoperiş s-a topit de la căldura foarte mare degajată în urma arderilor de materiale plastice.
   
Pompierii au localizat incendiul de la depozitul de textile din Voluntari, din păcate staţiile de umplere cu apă a autospecialelor se află la distanţă mare, respectiv la 30 de minute de mers, ceea ce face extrem de dificil demersul acestora.
   
18 autospeciale ale pompierilor, între care trei autoscări, sunt angrenate în operaţiunea de stingere a incendiului.
   
Pompierii s-au temut că incediul s-ar putea extinde la o clădire de birouri din vecinătate, ce preventiv a fost udată, dar şi la alte clădiri.
   
Incendiul a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112 sâmbătă, la ora 16.30, fiind trimise iniţial două maşini de pompieri din Voluntari şi alte nouă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov, ulterior numărul lor a fost suplimentat.
   
Hala cuprinsă de flăcări are o lungime de aproximativ 50 de metri pătraţi, în ea aflându-se şi articole din plastic, iar aprinderea lor a generat un fum dens.
   
Un pompier, aflat la incendiul de la depozitul din Voluntari, a suferit o criză de tahicardie, iar un bărbat a fost luat de o ambulanţă şi dus la spital. Pompierul are 28 de ani, el primind îngrijiri medicale pentru o criză de tarhicardie, în timp ce bărbatul, un cetăţean arab, de 44 de ani, a fost dus la Spitalul "CC Iliescu" Fundeni, fiind suspectat de a fi suferit un infarct.
  

Parteneri
x close