Antena 3 CNN Actualitate August, luna cu cele mai multe accidente rutiere. Care sunt principalele cauze | Titi Aur: "Românul nu înțelege altceva decât să fie cu piciorul în radiator"

August, luna cu cele mai multe accidente rutiere. Care sunt principalele cauze | Titi Aur: "Românul nu înțelege altceva decât să fie cu piciorul în radiator"

Statistic, în luna august au loc cele mai multe accidente. Titu Aur, expert în conducere defensivă, a explicat, la Antena 3, care sunt principalele cauze ale tragediilor de pe șoselele din România, dar și motivul pentru care Autostrada Soarelui a devenit drumul morții.

August, luna cu cele mai multe accidente rutiere. Care sunt principalele cauze | Titi Aur: "Românul nu înțelege altceva decât să fie cu piciorul în radiator"
de Mia Lungu    |    08 Aug 2022   •   10:46

"Motivul general valabil este lipsa de conștientizare a pericolului. Cei care conduc dar nu numai. Și cei care sunt în mașînă ar putea să acționeze, să nu îl lase pe cel care conduce să facă nebunii pe șosea. Toți cei care sunt in trafic nu conștientizează pericolul", spune Titi Aur.

"Alt motiv este lipsa de pregătire a copiilor, a șoferilor, a formelor de pregătire ulterioară. În toate meseriile se fac forme de pregătire, de protecție a muncii. La condusul mașinii nu se face nimic. Și atunci asistăm, în fiecare zi, la tragedii cumplite, tocmai pentru că oamenii nu cred că lor li se poate întâmpla, nu conștientizează, și își asumă: să meargă băuți, să meargă drogați, să meargă cu viteză, să depășească, să nu respecte reguli de circulație, să nu respecte reguli de bun simț", a mai explicat expertul.

"Doar drumul bun nu duce la reducerea numărului de accidente. Și asta se vede clar pe DN1, DN2, DN6, DN7. Toate drumurile modernizate au dus la creșterea numărului de victime. Și numărul de kilometri de autostradă la noi produc victime mult mai multe, raportat pe număr de kilometri pe orice altă țară. De ce? Pentru că românul, când se vede pe un drum bun, nu înțelege altceva decât să fie cu piciorul în radiator, să accelereze maxim", spune Titi Aur.

×
Subiecte în articol: Titi Aur
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close