Antena 3 CNN Actualitate Un urs a stat două ore în cireșul din curtea unei femei din Brașov. Autoritățile au lăsat animalul acolo

Un urs a stat două ore în cireșul din curtea unei femei din Brașov. Autoritățile au lăsat animalul acolo

O femeie din municipiul Săcele, județul Brașov, a trecut prin momente de groază, luni noapte, când s-a trezit cu un urs în cireșul din curtea casei. Animalul a stat aproximativ o ora în pom și a refuzat să coboare în ciuda zgomotelor făcute de vecinii care au sărit în ajutor.

Un urs a stat două ore în cireșul din curtea unei femei din Brașov. Autoritățile au lăsat animalul acolo
Sursa foto: Facebook/ Claudiu Loghin
de Mia Lungu    |    29 Iun 2021   •   15:54

Polițiștii și jandarmii chemați la fața locului, au venit, au constatat și au plecat. În plus, echipa care trebuia să vină să tranchilizeze ursul nu a răspuns la telefon.

Ursul a apărut în curtea femeii după miezul nopții și a rămas în cireș până în jurul orei 2 noaptea.

"Mai cobora, mai urca în pom. Nu i-a păsat de zgomotele făcute de noi. Femeia a venit la noi să ne ceară ajutor. Va dați seama că nu i-a fost ușor știind că are ursul la o distanță de 5 metri distanță de casă", a povestit unul dintre vecinii care a încercat să o ajute pe femeia speriată, potrivit ziare.com.

Bărbatul spune că a fost solicitat ajutor la 112, dar echipajul mixt, format din polițiști și jandarmi, nu a reușit să alunge animalul din curte.

"S-au uitat la urs și după 45 de minute și-au dat seama că doar cu tranchilizante se poate face ceva. Au sunat în dispecerat, doar că echipa care se ocupă cu așa ceva dormea, nu a răspuns la telefon, iar polițiștii au plecat pentru că aveau altă solicitare. Am rămas trei oameni și pur și simplu nu știam ce să facem", a povestit bărbatul.

Femeia a sunat din nou la 112 să întrebe dacă totuși se poate face ceva, având în vedere că ursul nu dădea semne că are de gând să plece prea curând.

"I-au spus să intre în casă și vedem dimineață. Noi am urcat-o pe femeie în mașină, am deschis porțile din spatele curții și am așteptat să plece ursul. Cred că toată povestea a durat aproape două ore", povestește vecinul femeii în curtea căreia a intrat ursul.

×
Subiecte în articol: urs cireș autoritatile animalul
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close