Antena 3 CNN Actualitate Autoritățile române cer astăzi repatrierea bebelușului ai cărui părinți au fost arestați în Danemarca

Autoritățile române cer astăzi repatrierea bebelușului ai cărui părinți au fost arestați în Danemarca

Autorităţile române vor cere astăzi ca bebeluşul românilor arestaţi în Danemarca să fie repatriat. Micuţul e în spital, dar viaţa lui nu mai este în pericol.

Autoritățile române cer astăzi repatrierea bebelușului ai cărui părinți au fost arestați în Danemarca
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    07 Feb 2022   •   08:22

Între timp, părinţii lui sunt în continuare în arest şi vor fi asistaţi de un avocat care îi va reprezenta în faţa statului danez, astfel încât arestul preventiv să nu fie prelungit după cele patru săptămâni.

Gabriela Firea a explicat, la Antena 3, că autoritățile române au făcut demersurile necesare aducerii bebelușului în România și plasarea lui în familia extinsă, pentru a nu fi încredințat instituțiilor statului danez până la finalizarea procesului părinților lui, care ar putea dura mai multă vreme.

"Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va solicita mâine dimineață aducerea în țară a copilului atunci când starea de sănătate i-o va permite. Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menținerea în familia extinsă a unui copil este o opțiune mai bună decât plasarea într-o instituție sau familie străină.

Având în vedere circumstanțele în care s-a produs acest caz vom începe discuțiile cu autoritățile daneze și ne exprimăm speranța că acestea vor da rezultate cât mai rapide având în vedere interesul copilului", a precizat Gabriela Firea.

Între timp, familia extinsă a micuțului este verificată pentru a vedea ce persoană îndeplinește condițiile că să îl preia. În același timp, președintele comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlățean, spune că autoritățile daneze nu au început verificările pornind de la prezumția de nevinovăție, iar potrivit informariilor pe care le are, problemele medicale ale bebelușului vin din culpa medicilor.

Cei doi soţi au la dispoziţie o listă de avocaţi, care îi pot ajuta să scoata la lumina adevarul.

Autorităţile daneze i-au reţinut pe cei doi părinţi cu acuzaţia că au scuturat puternic copilul, atât de fragil la doar cinci săptămâni. Familia susţine în continuare că de vină pentru starea copilului ar fi, de fapt, nepăsarea moaşei. Părinţii i-au spus în repetate rânduri că bebeluşul plânge prea mult, dar ea a spus că băiatul e în regulă.

Drama cuplului arestat în Danemarca este departe de a fi gata. Cei doi sunt înca separaţi, în timp ce bebeluşul este pe mâna medicilor.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close