Antena 3 CNN Actualitate Primii kilometri ai Autostrăzii Bucureștiului (A0) se deschid miercuri. UMB a terminat lotul cu șapte luni înainte de termen

Primii kilometri ai Autostrăzii Bucureștiului (A0) se deschid miercuri. UMB a terminat lotul cu șapte luni înainte de termen

Miercuri, de la ora 15:00, se deschide circulația pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 și nodul rutier cu A3 (Autostrada București – Ploiești).

Primii kilometri ai Autostrăzii Bucureștiului (A0) se deschid miercuri. UMB a terminat lotul cu șapte luni înainte de termen
Sursa foto: Facebook I Cristian Pistol
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   18:53

Lotul 2 al Autostrăzii A 0 Nord va fi deschis circulației miercuri, ora 15 00 a anunțat oficial directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Deși UMB a terminat lucrarea cu șapte luni înainte de termen, din cei 19 kilometri al lotului dintre DN 1 și DN 2 se va putea circula doar pe 10 kilometri între DN 1 (zona Corbeanca) și Autostrada A 3 București-Ploiești pentru că nu se asigură descărcarea în DN 2, nodul rutier fiind pe lotul 3 Afumați-Pantelimon, deocamdată în etapa de proiectare în cadrul contractului semnat cu un constructor din China. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Mâine (miercuri - n.r.), de la ora 15:00, se deschide circulația pe lotul2 al Autostrăzii de Centură București (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 și nodul rutier cu A3 (Autostrada București – Ploiești).

Din cei 19 km finalizați se va circula momentan pe aproximativ 10 km, iar anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulația va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 și DN2 pe 21 de km”, anunță pe Facebook directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Citește șiImagini în nocturnă cu cea mai nouă autostradă din România: "Prima testare a iluminatului public"

Construcția efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în luna august 2022 și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme față de termenul contractual, precizează Pistol.

"Asocierea de firme românești, SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, a avut la dispoziție 831,92 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT).

Deschiderea circulației va avea loc, așa cum v-am obișnuit, fără festivisme”, încheie șeful CNAIR.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close