Antena 3 CNN Actualitate Averea lui Nicolae Ciucă, noul premier desemnat de Klaus Iohannis

Averea lui Nicolae Ciucă, noul premier desemnat de Klaus Iohannis

Nicolae Ciucă este noul premier desemnat de președintele Klaus Iohannis. În vârstă de 54 de ani, acesta este militar de carieră și a fost șef al Statului Major al Armatei.

Averea lui Nicolae Ciucă, noul premier desemnat de Klaus Iohannis
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2021   •   16:22

Potrivit declarației de avere, Nicolae Ciucă ar avea două terenuri intravilane, cu o suprafață de 3600 mp.

Acesta mai deține o casă de 232 de mp, două mașini, depozite de 198 de mii de lei și credite în valoare de 230 de mii de lei.

Fostul șef al Statului Major al Armatei are un salariu anual de 168.613 lei la MApN și o pensie de serviciu de 215.880 lei.

Cine este Nicolae Ciucă

Nicolae Ionel Ciucă, în vârstă de 54 de ani, este un militar de carieră care s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak.

Bătălia de la Nassiria, în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea Război Mondial.

Nicolae Ciucă este fost Șef al Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată.

Anterior, Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan și Antica Babilonia, Irak.

Ciucă face parte din categoria ofițerilor care și-au câștigat gradele în teatrele de operații, el fiind singurul general român care a condus personal o misiune de luptă.

Ce spunea generalul Nicolae Ciucă într-un interviu din 2014 despre operațiunile Armatei Române în Afganistan:

„Dacă ar fi să expun o lecție pe care Afganistanul a reușit să ne-o reamintească, ar fi aceea că, deși ne aflăm în era informațională și a cunoașterii, a evoluției tehnologice ultrarapide, în mod paradoxal, resursa umană – militarii din forțele terestre – au fost cei care au făcut posibile toate reușitele şi succesele obținute alături de partenerii noștri. Prin pregătirea profesională de excepție, capacitatea de adaptare deosebită, agilitatea şi creativitatea extraordinară manifestate, militarii români au depășit cu bine dificultățile emergente, specifice unui teatru de operații atât de complex şi imprevizibil cum este cel din Afganistan”.
 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close