Antena 3 CNN Actualitate Averea lui Gigi Becali, salvată de Gheorghe Hagi înainte de '89

Averea lui Gigi Becali, salvată de Gheorghe Hagi înainte de '89

Averea lui Gigi Becali, salvată de Gheorghe Hagi înainte de '89
13 Mar 2016   •   08:35

Gheorghe Florescu (72 de ani) a învăţat meşteşugul pregătirii cafelei de la Avedis Carabelaian, unul dintre celebrii cafegii armeni care mai existau în Bucureşti la sfârşitul anilor '60, scrie Adevarul.

Cu un neaşteptat, surprinzător talent literar, Gheorghe Florescu povesteşte în cartea sa, „Confesiunile unui cafegiu“, apărută acum opt ani, despre dedesubturile aşa-numitului „comerţ socialist“, comerţ aflat, în mare parte, în mâinile Securităţii. În paginile cărţii este prezentată şi povestea familiei Becali.

“Cu tact, pricepere şi perseverenţă, Tase Becali agoniseşte o avere impresionantă, visând la ziua în care, în Pipera, nu se va mai pomeni de boierul Bibescu, cel care avusese cândva în proprietate domeniul Mogoşoaia, transformat de comunişti în IAS Mogoşoaia şi unde se afla vestita Fermă Roşie (care, dac-ar fi fost a lui, i-ar fi adus numele de boierul Becali). Deocamdată însă, aspirantul la titlul de mare boier alerga în permanenţă ca să strângă ban pe ban, purtându-şi haina, în mod demonstrativ, cu mâneca dreaptă fluturând în vânt şi ţinându-şi mâna pe lângă corp, căci inima dădea deja semne de oboseală. Se glumea pe seama lui că nu vrea «s-o bage pe mânecă» niciodată. Se spune că, la un moment dat, Nicolae Ceauşescu a dat ordin ca toate turmele ciobanilor din jurul Capitalei să fie desfiinţate, iar animalele să fie trimise la munte. Tase Becali a dus imediat oile într-o pădure din apropiere şi a apelat la fotbalistul machedon de talie internaţională Gică Hagi, care la rândul său a apelat la Nicu Ceauşescu.“

Citiți mai mult pe adevarul.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali Gheorghe Hagi nicu ceausescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close