Antena 3 CNN Actualitate Avertismentul directorului ANM: România va fi lovită de secetă

Avertismentul directorului ANM: România va fi lovită de secetă

România se va confrunta cu o perioadă de secetă în cea de-a doua parte a verii, a anunțat astăzi directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Avertismentul directorului ANM: România va fi lovită de secetă
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    29 Iun 2021   •   20:07

„Luna iunie ne-a dovedit din plin că trecem de la inundaţii la caniculă şi cu siguranţă vom vorbi din nou şi despre secetă în a doua parte a verii, după un an anterior excesiv de secetos”, a afirmat Elena Mateescu, în cadrul unei conferinţe despre problemele de mediu din România.

Elena Mateescu a spus că măsurătorile din ultimii 20 de ani şi alţi indicatori confirmă existenţa schimbărilor climatice în România.

„Nu suntem în bine (n.r. schimbările climatice din România), pentru că dacă luăm în considerare ultimii 20 de ani, cei mai calzi din istoria măsurătorilor meteorologice şi în ţara noastră, deceniul 2011 - 2020 cel mai cald deceniu, pentru că 7 ani din acel deceniu sunt în top 10 cei mai calzi ani din istorie, 2019 - 2020 sunt pe locul întâi şi doi ca fiind cei mai calzi ani, şi în aceşti ani am avut abateri termice ale temperaturii medii anuale a aerului mai mari de 1,5 grade Celsius, şi menţionez acest prag pentru că reprezintă ţinta Acordului de la Paris, şi dacă nu implementăm măsuri specifice de adaptare la schimbările climatice ca să ajungem la neutralitate climatică în 2050, cu siguranţă efectele pot fi asupra anumitor sectoare ireversibile”.

 

×
Subiecte în articol: seceta România
Parteneri
Val de aer polar în România! Temperaturi de până la -20 de grade!
x close