Antena 3 CNN Actualitate Avertisment în prospectele vaccinurilor Pfizer şi Moderna cu privire la inflamaţiile cardiace

Avertisment în prospectele vaccinurilor Pfizer şi Moderna cu privire la inflamaţiile cardiace

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) a adăugat vineri un avertisment în prospectul care însoţeşte vaccinurile anti-COVID Pfizer / BioNTech şi Moderna pentru a indica riscul rar de inflamaţie cardiacă după utilizarea acestuia, relatează Reuters.

Avertisment în prospectele vaccinurilor Pfizer şi Moderna cu privire la inflamaţiile cardiace
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    26 Iun 2021   •   09:11

Prospectele vaccinurilor au fost revizuite pentru a include un avertisment, potrivit căruia reacţiile adverse sugerează riscuri crescute de miocardită şi pericardită, în special după a doua doză şi cu apariţia simptomelor în câteva zile după vaccinare, a precizat FDA.

Începând cu 11 iunie, peste 1.200 de cazuri de miocardită sau pericardită au fost raportate ca reacţii advrese la cele două seruri, din aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin mARN administrate.

Cazurile par a fi semnificativ mai mari la bărbaţi, mai ales în săptămâna de după efectuarea celei de-a doua doze de vaccin.

CDC a identificat 309 cazuri de spitalizări din cauza inflamaţiei inimii la persoanele cu vârsta sub 30 de ani, dintre care 295 au fost externate.

Autorităţile de reglementare din mai multe ţări au investigat cazuri de miocardită şi pericardită, mai frecvent întâlnite la bărbaţi tineri, după o doză de Pfizer sau Moderna, vaccinuri care se bazează pe tehnologia ARNm.

Moderna a afirmat că are cunoştință despre informaţiile referitoare la cazurile de inflamaţie cardiacă şi că lucrează cu autorităţile de reglementare.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
O nouă lovitură pentru fraţii Tate: judecătorii au dat verdictul!
x close