Antena 3 CNN Actualitate Avertisment medical. Canicula aduce cu ea și infecții. Vezi recomandările medicilor

Avertisment medical. Canicula aduce cu ea și infecții. Vezi recomandările medicilor

Avertisment medical. Canicula aduce cu ea și infecții. Vezi recomandările medicilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Iul 2012   •   10:37

Zilele caniculare aduc cu ele și infecții. Medicii atrag atenţia că în zilele cu temperaturi foarte ridicate, se dezvoltă infecţii de tract respirator superior (faringite, sinuzite, laringo-traheite)  şi de tract inferior (pulmonare).

Specialiștii spun că dintre germenii și bacteriile care apar în acest sezon, cea mai de temut este legionella pneumophila, care este în corelaţie cu aparatul de aer condiţionat, loc în care se și dezvoltă.

''Aparatul de aer condiţionat trebuie curăţat anual şi dezinfectat'', a subliniat dr. Simin Florescu, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", potrivit Agerpres.

În cazul în care o persoană face pneumonie cu acest germene şi boala nu este diagnosticată la timp, astfel că nu este tratată, lucrurile se pot agrava.

''Căldura favorizează enterovirusurile care pot determina afectare digestivă, mai sunt infecţii de sezon care dau clasicele guturaie, în principal din cauza diferenţelor mari de temperatură, trecerea de la rece la cald, pneumonii clasice, dar mai puţin frecvente'', a explicat medicul, atrăgând atenţia asupra necesităţii unei temperaturi de confort termic.

Canicula revine. Urmează trei zile de foc. Vezi prognoza meteo

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close