Antena 3 CNN Actualitate Avertizarea de ploi torenţiale şi vijelii, prelungită până marţi seară

Avertizarea de ploi torenţiale şi vijelii, prelungită până marţi seară

Avertizarea de ploi torenţiale şi vijelii, prelungită până marţi seară
25 Mai 2015   •   10:31

Avertizarea de ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice a fost prelungită până marţi seară. În unele zone, cantităţile de apă care vor cădea vor depăşi 30-40 de litri pe metru pătrat.

În după-amiaza zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi, în Maramureş, Crişana, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi local în nordul Moldovei, în Oltenia şi în zonele de munte vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat chiar vijelii şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi, pe suprafeţe mici, 30-40 de litri pe metru pătrat.

În cursul zilei de marţi va mai ploua în nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi munte, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 de litri pe metru pătrat.

Noua informare meteorologică este valabilă până marţi, la ora 20.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o informare de instabilitate atmosferică valabilă până marţi, la ora 9.00.

Mai multe informaţii despre prognoza meteo, pe www.meteoplus.ro.


×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM prognoza meteo
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close