Antena 3 CNN Actualitate Avioanele și elicopterele nu vor survola la parada militară de Ziua Națională a României. Decizie de ultimă oră

Avioanele și elicopterele nu vor survola la parada militară de Ziua Națională a României. Decizie de ultimă oră

Aviația militară a decis ca astăzi, la parada de Ziua Națională a României, avioanele și elicopterele să nu se ridice de la sol, din cauza vremii neprielnice.

Avioanele și elicopterele nu vor survola la parada militară de Ziua Națională a României. Decizie de ultimă oră
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    01 Dec 2022   •   10:40

Este ziua noastră, a tuturor, oriunde ne-am afla. Se împlinesc astăzi 104 ani de la Marea Unire. 

Această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. 

Parada spectaculoasă de la Arcul de Triumf este cel mai așteptat moment al zilei. 

Iar parada din acest an este cu totul specială. Se desfășoară în condițiile în care un război are loc chiar la granițele României. Este parada cu cea mai mare participare a militarilor aliați. 

Divizia istorică 101 Aeropurtată a Armatei SUA - care a debarcat în Normandia în Al Doilea Război Mondial - va face parte din detașamentul de paradă, "fiind prima dată după al Doilea Război Mondial când participă la o astfel de acțiune în Europa”. 

La paradă va fi prezentată și tehnică nouă, precum transportoarele Piranha 5 care vor fi în gamă completă. 

Totodată, la parada din acest an, urmau să fie trei momente speciale ale aviației, care, din păcate, nu vor mai avea loc. Și asta din cauza vremii. 

„Din păcate nu vom putea survola la București. Prognoza nu ne permite. Asta nu înseamnă că avioanele noastre nu pot zbura pe o astfel de vreme”, spune la Euronews generalul Daniel Petrescu.

Meteorologii au emis, în urmă cu scurt timp, o avertizare cod galben de freezing rain și ploi cu depuneri de polei. Avertizarea este valabilă în sud, est și sud-est, până la ora 12:00.

La București, nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte - ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40 - 50 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima va fi de 0...1 grad.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close