Antena 3 CNN Actualitate Avion folosit pentru contrabandă cu țigări, forțat de un MIG-29 să aterizeze. Decolase din Suceava

Avion folosit pentru contrabandă cu țigări, forțat de un MIG-29 să aterizeze. Decolase din Suceava

Un avion care era folosit de contrabandiştii de ţigări din România şi Ucraina a fost adus la sol de un avion de luptă MIG-29, pe teritoriul ţării vecine.

Avion folosit pentru contrabandă cu țigări, forțat de un MIG-29 să aterizeze. Decolase din Suceava
de Mia Lungu    |    11 Aug 2021   •   08:43

Aeronava de mici dimensiuni a intrat în România şi a stat timp de 45 de minute în judeţul Suceava. Mai apoi, acesta a decolat iar cu destinaţia Ucraina.

A fost însă interceptat de autorităţile vecine şi a fost adus la sol cu ajutorul unui avion de luptă MIG 29.

Patru oameni au fost reţinuţi sub acuzaţia de contrabandă, chiar dacă în avion nu au fost găsite ţigări.

„La scurt timp de la aterizarea avionului la zeci de kilometri de graniță, pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv (Cosăuți, denumirea românească a localității din Pocuția – n.r.) din regiunea Ivano – Frankovsk, agenți ai Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat și militari ai unității speciale DOZOR au reținut 4 persoane. După ce aeronava a aterizat, au încercat să scape într-o mașină”, s-a precizat într-un comunicat al Serviciului de Stat al Grănicerilor.

Oamenii reținuți sunt suspectați de contrabandă. Infracțiunile au fost raportate la parchet și la structurile regionale de la Cernăuți și Ivano – Frankovsk ale Serviciului de Securitate al Ucrainei.

 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close