Antena 3 CNN Actualitate Un avion s-ar fi prăbuşit în Marea Baltică. NATO a ridicat de la sol avioanele de vânătoare

Un avion s-ar fi prăbuşit în Marea Baltică. NATO a ridicat de la sol avioanele de vânătoare

Un avion privat de tipul Cessna 551 s-ar fi prăbușit în această seară în Marea Baltică în largul coastelor Letoniei. NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza aparatul ce zbura într-un mod neobişnuit.

Un avion s-ar fi prăbuşit în Marea Baltică. NATO a ridicat de la sol avioanele de vânătoare
Sursa foto: Wikipedia
de Claudia Popovici    |    04 Sep 2022   •   21:57

Conform datelor de pe website-ul FlightRadar24, avionul, înmatriculat în Australia, a decolat de la Jerez, în sudul Spaniei, la ora 12:56 GMT, cu o destinaţie necunoscută.

Ulterior, după ce a făcut două întoarceri, la Paris şi Koln, aeronava s-a îndreptat către Marea Baltică, iar la ora 17:37 GMT a început să piardă rapid viteză şi altitudine.

''Am aflat că avionul s-a prăbușit la nord-vest de oraşul leton Ventspils. A dispărut de pe radar'', a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă suedeze, transmite Reuters, citat de Agerpres.ro

Un elicopter al forțelor aeriene lituaniene a fost trimis la locul prăbușirii pentru operațiuni de căutare și salvare, la cererea Letoniei vecine, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor aeriene lituaniene.

Ulterior, NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza aparatul ce zbura într-un mod haotic. 

Potrivit sursei suedeze, piloţii avioanelor de vânătoare au raportat că nicio persoană nu era vizibilă în cabina de pilotaj a avionului Cessna

Avioanele de vânătoare aparțineau misiunii NATO Baltic Air Police de pe aerodromul Amari din Estonia, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene lituaniene.

×
Subiecte în articol: avion Marea Baltica NATO
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close