Antena 3 CNN Actualitate Avocatul patronului care s-a ocupat de deratizare rupe tăcerea: „A fost și el surprins de ce s-a întâmplat. Nu știa cât e de letală substanța”

Avocatul patronului care s-a ocupat de deratizare rupe tăcerea: „A fost și el surprins de ce s-a întâmplat. Nu știa cât e de letală substanța”

Avocatul patronului care s-a ocupat de deratizare rupe tăcerea: „A fost și el surprins de ce s-a întâmplat. Nu știa cât e de letală substanța”
19 Noi 2019   •   13:05

Patronul firmei care s-a ocupat de acţiune cumpărase substanţa extrem de periculoasă de pe piaţa neagră, mai exact de la o cunoştinţă, a declarat avocatul acestuia. Mai mult, avocatul Călin Stăiculescu le-a spus jurnaliștilor că bărbatul nu a știut că substanța poate deveni letală.

”A declarat cu lux de amănunte de unde a procurat substanțele, cum a efectuat deratizarea, în ce condiții. Din punctul lui de vedere, nu avea de unde să știe gradul de periculozitate al acestei substanțe.  Nu avea de unde să știe că e atât de toxică, de letală. A cumpărat substanța de la o cunoștință care comercializează astfel de produse. Știa că e mai puternică decât cele pe care le folosea în mod uzual, însă nu a știut că e atât de toxică. A fost și el surprins de cum s-au derulat lucrurile”, a spus avocatul Călin Stăiculescu.

Bărbatul, care s-a ocupat el însuşi de acţiunea de deratizare, a fost reţinut pentru 24 de ore şi este urmărit penal pentru omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise. El a folosit fosfura de aluminiu în două scări de bloc şi un hotel. Autorităţile au făcut verificări şi la o grădiniţă, însă acolo nu s-au găsit probleme.

În prezent, 32 de persoane intoxicate cu substanţa folosită la deratizarea blocurilor din Timişoara sunt în continuare internate la Spitalul Judeţean, din cele 38 de victime care au căutat îngrijiri medicale începând de sâmbătă. Printre ele se află şi soţul femeii decedate
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close