Bacău. Procurorii DIICOT au prins în flagrant doi bărbaţi care făceau trafic de copii (VIDEO)

16 Mar 2009   •   20:37
Bacău. Procurorii DIICOT au prins în flagrant doi bărbaţi care făceau trafic de copii (VIDEO) copii de vanzare
Copii de vânzare. Se găsesc la câteva familii din comuna Ciutureşti, judeţul Bacău. En detail şi en gros. O echipă de la Acces Direct a reuşit să afle cât costă un suflet de copil la noi în ţară.

Scenariul era simplu. O familie de români plecată de mult din ţară şi care nu putea avea copii este dispusă să cumpere. Au dat sfară-n ţară şi au găsit în Bacău câţiva părinţi dispuşi să-şi vândă cel puţin un copil.

Nu a fost nevoie de furt. Părinţii şi presupuşii cumpărători s-au întâlnit chiar în spatele unui fast food din oraş.
Şi ca orice comerciant, vânzătorul s-a apucat să-şi laude marfa. Pentru un copil sănătos şi frumos, părintele cerea numai...70 de milioane de lei vechi.

Dar cumpărătorii ar avea de unde alege. Încă o familie se oferea să-şi vândă copilul. Singura problemă a fost că se apropia ziua alocaţiilor şi primarul venea în control.
Soluţia a fost dată chiar de tată: semnează o împuternicire la notar prin care părinţii încredinţau copilul timp de 2 săptămâni. Primeau banii, iar cuplul scotea băiatul din ţară.

Echipa Antenei 1, a mers cu toate probele la procurorii DIICOT. Aceştia au pus la cale flagrantul.

Cei doi copii au ajuns în grija celor de la Protecţia Copilului. Asistenţii sociali au controlat şi alte familii din Ciutureşti.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi de procuroprii DIICOT pentru 29 de zile sub acuzaţia de trafic de persoane.