Antena 3 CNN Actualitate Bani blocaţi în şcoli neterminate şi construcţii inutile, la Sibiu

Bani blocaţi în şcoli neterminate şi construcţii inutile, la Sibiu

Bani blocaţi în şcoli neterminate şi construcţii inutile, la Sibiu
16 Iun 2014   •   12:06

Zeci de milioane de lei stau blocate în şcoli neterminate şi construcţii inutile. În judeţul Sibiu, primarii se plâng că finanţarea s-a oprit din lipsa de fonduri iar construcţia clădirilor a fost un simplu moft. Mai mult, pe locul unde ar fi trebuit ridicat un campus şcolar este păşune pentru vaci.

Şcolile, dar şi mai multe grădiniţe, au fost începute cu bani de la Ministerul Educaţiei încă din 2007, dar finanţarea s-a oprit şi clădirile au rămas neterminate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în comuna Şura Mare. Aici, copiii sunt înghesuiţi în continuare în şcoli vechi de peste 70 de ani.

Şi în localitatea Gura Răului ar fi trebuit sa se construiască o grădiniţă. Clădirea a ajuns însă la stadiul de amenajări interioare, iar lucrările au fost sistate din lipsa banilor.
 
Un alt proiect abandonat de Ministerul Educaţiei este cel al campusului şcolar din localitatea Cristian. Aici ar fi trebuit să se construiască  24 de săli de clasă, o cantină şi un internat cu 300 de locuri. Nimic din toate acestea nu a prins contur pentru că finanţarea a fost oprită.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close