Antena 3 CNN Actualitate Bani pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din București. Lista imobilelor care vor fi consolidate

Bani pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din București. Lista imobilelor care vor fi consolidate

Peste 135 de milioane de euro, fonduri nerambursabile europene și naționale, s-au obținut în 2023 pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Bani pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din București. Lista imobilelor care vor fi consolidate
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2023   •   15:21

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general al capitalei, Nicușor Dan a anunțat că peste 135 de milioane de euro, fonduri nerambursabile europene și naționale, s-au obținut în 2023 pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

21 de proiecte depuse de Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare.

Imobilele care vor fi consolidate seismic se află în zone protejate istoric, iar valoarea finanțării este de aproximativ 500,62 milioane lei, arată sursa citată.

"Prin PNRR, AMCCRS a semnat 17 contracte de finanțare în valoare totală de 283,4 milioane lei.

Citește și: În București au apărut noi benzi unice de circulaţie pentru transportul public. Câți metri poți conduce pe banda de autobuz

Printre clădirile care vor fi consolidate cu aceste fonduri se numără Teatrul Bulandra, Teatrul foarte Mic, Muzeul memorial Gheorghe Tattarescu, Blocul Rosenthal sau Club A.

Alte 42 de imobile vor fi consolidate din bugetul local”, a mai scris Nicușor Dan.

×
Subiecte în articol: clădiri cu risc seismic București
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close