Antena 3 CNN Actualitate Bărbat arestat pentru că a furat din donaţiile strânse pentru un copil bolnav din Zalău

Bărbat arestat pentru că a furat din donaţiile strânse pentru un copil bolnav din Zalău

Un bărbat din Zalău a ajuns pe mâna procurorilor, suspectat că a luat sume importante de bani din conturile destinate strângerii unor donații necesare unei intervenţii medicale pentru un copil bolnav.

Bărbat arestat pentru că a furat din donaţiile strânse pentru un copil bolnav din Zalău
28 Feb 2021   •   11:50

Potrivit anchetatorilor, în data de 19 februarie 2021 individul s-a recomandat mamei copilului ca fiind contabilul unui om de afaceri din Pipera, care ar fi dispus să o ajute cu o donaţie de 25.000 euro pentru fiica sa, care urma să fie supusă unei intervenţii chirurgicale.

Profitând de starea emoţională a mamei copilului, individul a obţinut de la ea toate datele personale ale titularului conturilor bancare în care se colectau donaţiile.

A furat din donaţiile strănse pentru un copil bolnav din Zalău

Astfel, el a reuşit să acceseze ilegal sistemul informatic şi să retragă suma de 57.620 lei respectiv 600 euro din două conturi ale persoanei vătămate.

Din fericire, poliţişti au reuşit identificarea infractorului într-un timp foarte scurt, cât şi recuperarea integrală a prejudiciului.

Mai mult, a reieşit că prin modalităţi similare, bărbatul a accesat ilegal sistemul informatic care gestiona contul persoanei vătămate, cont din care a efectuat plăţi neautorizate în valoare de 5.000 lei, această faptă fiind comisă în data de 9 februarie 2021.

Joi, 25 februarie, inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore. Vineri dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (2 fapte și 10 acte materiale), informează salajeanul.ro

Poliţiştii lansează un apel la cetăţeni

Cetățenii sunt sfătuiți să nu dea curs solicitărilor venite din partea unor persoane necunoscute, prin orice mijloace de comunicare, în cadrul cărora se solicită date cu caracter personal, date ale contului bancar, ale cardurilor deţinute, întrucât există riscul vulnerabilizării sistemului bancar cu consecinţa efectuării unor tranzacţii neautorizate din respectivele conturi şi cauzarea unor pagube consistente titularilor acestora.

×
Subiecte în articol: Zalau bani donatii copil bolnav
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close