Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a decorat Corul Madrigal: Este o producţie care impresionează până şi pe un politician

Băsescu a decorat Corul Madrigal: Este o producţie care impresionează până şi pe un politician

Băsescu a decorat Corul Madrigal: Este o producţie care impresionează până şi pe un politician
Sursa foto: Foto:madrigal.ro
27 Noi 2013   •   18:38

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat pe membrii Corului Naţional de Cameră "Madrigal", în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, la Palatul Cotroceni, prilej cu care le-a spus artiştilor lirici că ei reprezintă "o producţie care a implicat întotdeauna şi cea mai înaltă calitate şi care impresionează până şi pe un politician", informează Agerpres.

"În primul rând, la mulţi ani, dumneavoastră, corului Madrigal, şi istoriei dumneavoastră! Acum 50 de ani, maestrul Marin Constantin inventa minunea asta care se numeşte Corul Madrigal. Îmi aduc aminte, încă eram tânăr la acea vreme, ce spectaculoase erau apariţiile Corului Madrigal. Sigur, cei care atunci erau componenţii corului cu certitudine sunt destul de apropiaţi de vârsta mea. Este foarte clar că este altă generaţie aici, dar o generaţie care are în spate un prestigiu cultural dobândit prin excelenţă", a declarat Băsescu, după decorarea artiştilor Corului Madrigal.

Şeful statului le-a mărturisit madrigaliştilor că a văzut lista impresionantă cu premiile pe care le-au câştigat atât în ţară, cât şi în străinătate. Băsescu a adăugat că la fel de impresionantă este şi munca depusă de membrii Corului, timp de 50 de ani.

"Este o producţie care alături de volum a implicat întotdeauna şi cea mai înaltă calitate, care impresionează până şi pe un politician. Altfel, sunteţi parte a ceea ce înseamnă mijlocul de a promova şi păstra lirica românească, colindele româneşti şi, mai nou, muzica bizantină. Un excelent exemplu de ce se poate face atunci când talentul este pus în valoare", a afirmat Băsescu.

Preşedintele le-a urat succes celor de la Madrigal şi i-a asigurat că este şi el unul dintre "cei care ascultă cu plăcere CD-urile cu Madrigalul"

Artiştii Corului Madrigal i-au mulţumit preşedintelui pentru decorare şi au interpretat un cântec de Crăciun.

Șeful statului a conferit Ordinul "Meritul Cultural" — în grad de Mare Ofiţer, categoria B "Muzică" Corului Naţional de Cameră "Madrigal", "cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţare, pentru meritele remarcabile avute în descoperirea şi promovarea muzicii bizantine, a colindelor, a patrimoniului clasic autohton, a creaţei românești contemporane, contribuind, astfel, la afirmarea internaţională a şcolii interpretative româneşti de muzică vocală, devenind Bun al Patrimoniului Cultural Universal UNESCO".

De asemenea, Băsescu i-a decorat şi pe membrii Corului "Madrigal"

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close