Antena 3 CNN Actualitate Băsescu le mai cere încă o dată românilor să NU meargă la vot, de această dată privind validarea Constituţiei

Băsescu le mai cere încă o dată românilor să NU meargă la vot, de această dată privind validarea Constituţiei

Băsescu le mai cere încă o dată românilor să NU meargă la vot, de această dată privind validarea Constituţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mar 2013   •   23:45

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la un post de televiziune, că dacă în Constituţia modificată nu se va respecta rezultatul referendumului din 2009 privind Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi, atunci va cere românilor să nu meargă la referendumul de validare, informează Mediafax.
   
"Dacă nu se respectă, eu voi fi unul dintre cei care îi vor îndemna pe români să nu se ducă la vot", a afirmat Băsescu.
   
El a spus că altfel ar însemna ca personal să se dezică de referendumul din 2009 pe care el l-a iniţiat şi a adăugat că oricum nu crede că românii vor accepta să voteze o lege fundamentală fără Parlament unicameral cu 300 de parlamentari.
   
Băsescu a argumentat şi că modificarea Constituţiei trebuie să fie făcută din motive corespunzătoare, nefiind "justificată" o revizuire "doar  pentru  ca la Consiliul European să meargă premierul" şi să nu mai meargă preşedintele sau pentru a se introduce şi regiunea ca unitate administrativă.
   
Băsescu a reiterat că proiectul de modificare a Constituţiei iniţiat de Guvernul Boc în 2010 şi pe care Preşedinţia l-a preluat şi susţinut în 2011 răspunde cerinţelor privind modernizarea şi revizuirea legii fundamentale, iar acesta ar trebui să fie punct de plecare în acest sens şi în prezent.
   
Citeşte şi:

Adevăratul motiv pentru care Băsescu a părăsit PDL-ul

Băsescu: Mişcarea Populară a fost ideea mea. E destinată celor neimplicaţi politic, dar nu exclud transformarea ei în partid

Băsescu atacă din nou USL-ul. Ce acuzaţii aduce de data aceasta

×
Subiecte în articol: Constitutie referendum vot
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close