Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Situaţia din Ucraina nu e uşoară deloc, există riscul extinderii conflictului şi în Odesa

Băsescu: Situaţia din Ucraina nu e uşoară deloc, există riscul extinderii conflictului şi în Odesa

Băsescu: Situaţia din Ucraina nu e uşoară deloc, există riscul extinderii conflictului şi în Odesa
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mai 2014   •   14:32

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că situaţia din Ucraina nu este deloc uşoară şi că există riscul extinderii conflictului şi în regiunea Odesa, ceea ce ar afecta considerabil şi situaţia Transnistriei, informează Agerpres.

"Situaţia din Ucraina nu este uşoară deloc. Pe de-o parte, în Doneţk, muncitorii au ieşit în stradă cerând unitate, pe de altă parte, la Slaviank, în noaptea aceasta, s-au auzit focuri de armă şi confruntări militare. Este foarte greu de anticipat ce se va întâmpla, mai ales că Federația Rusă nu face publică o poziţie a sa, o poziţie credibilă, care să ne ajute să înţelegem şi care va fi implicaţia Federaţiei Ruse pe mai departe. Cert este că există riscul extinderii conflictului şi în regiunea Odesa, ceea ce ar putea afecta considerabil şi situaţia Transnistriei, dacă într-adevăr Federaţia Rusă are ca obiectiv să revină la gurile Dunării, la braţul Chilia. Noi nu excludem această posibilitate şi o considerăm doar o chestiune de timp", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, după convorbirile cu omologul său ceh, Milos Zeman, întrebat dacă vizita vicepreşedintelui american Joe Biden are legătură cu situaţia din Ucraina.

Şeful statului a subliniat că situaţia din Ucraina "fragilizează" Republica Moldova, ţară care este aproape de semnarea acordurilor de asociere şi de liber schimb cu Uniunea Europeană.

"Nu excludem posibilitatea ca în perioada următoare să fie provocări cum a fost cea a prezenţei lui Rogozin în Republica Moldova şi în Transnistria pe 9 mai cu survolarea spaţiului aerian al României", a spus preşedintele.

El a precizat că situaţa Republicii Moldova poate fi controlată cu calm şi fără a se răspunde la provocări şi a arătat că situaţia din Ucraina are o miză extrem de importantă, până la alegerile prezidenţiale din această ţară mai fiind o săptămână.
 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close