Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Susţin sprijinirea Ucrainei cu armament. Armata ucraineană s-a săturat de câte căşti şi arme neletale le-au fost trimise

Băsescu: Susţin sprijinirea Ucrainei cu armament. Armata ucraineană s-a săturat de câte căşti şi arme neletale le-au fost trimise

Băsescu: Susţin sprijinirea Ucrainei cu armament. Armata ucraineană s-a săturat de câte căşti şi arme neletale le-au fost trimise
29 Aug 2014   •   12:26

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Reuniunea anuală a Diplomaţiei Române, că România susţine sprijinirea Ucrainei cu armament, arătând că statele democratice trebuie "să depăşească momentul declaraţiilor de bune intenţii" şi să treacă şi la "sancţiuni energetice şi militare".

 "Nu mai putem continua să ducem la bun sfârşit contractele pentru echipamente militare pe care le au diverse state cu Federaţia Rusă, atâta timp cât acestea se află împotriva unui stat independent. Azi e Ucraina, mâine poate fi altcineva", a declarat Traian Băsescu.

"Dacă statele NATO nu vor trece rapid la sprijinirea armatei cu echipamente cu care să poată face faţă Federaţiei Ruse, şansele Guvernului de la Kiev devin iluzorii. Continuarea luptelor riscă să se transforme într-un măcel la adresa armatei ucrainene", a declarat Băsescu, care a cerut ca statele democratice să "depăşească declaraţiile de bune intenţii".

"Cred că armata ucraineană s-a săturat de câte căşti şi arme neletale le-au fost trimise. Este timpul, dacă vrem să dăm o şansă Ucrainei să-şi continue drumul spre UE, trebuie să acţionăm la fel ca Federaţia Rusă. Adică să le punem la dispoziţie orice mijloace care îi pot ajuta", a mai spus Băsescu.

Totodată, Băsescu a spus că nivelul de sancţiuni înpotriva Rusiei trebuie reevaluat, poziţie pe care România o va susţine, sâmbătă, la Consiliul European, dar şi la următorul summit NATO.

cât şi la summitul NATO -

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close