Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler, avertisment pentru cei care au avut COVID-19

Beatrice Mahler, avertisment pentru cei care au avut COVID-19

Directorul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a transmis miercuri un nou avertisment îngrijorător. Este vorba despre pacienții care au fost infectați cu COVID-19 care pot dezvolta leziuni pulomnare chiar și după vindecare. ''Este extrem de important consultul pneumologic, după momentul videcării și această evaluare trebuie să se facă periodic'', a spus Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler, avertisment pentru cei care au avut COVID-19
de Iulia Gorgorin    |    02 Dec 2020   •   18:30

Un nou studiu făcut de specialiştii de la Oxford arată datele surprinzătoare despre COVID-19. Astfel, pacienții care au fost infectați, pot dezvolta leziuni grave la plămâni care pot fi descoperite, chiar și la mult timp de la vindecare.

Cercetătorii îi avertizează pe cei care au avut COVID-19 să își facă investigații medicale amănunțite, chiar dacă ei cred că s-au vindecat complet.

Beatrice Mahler a explicat ce trebuie să facă persoanele care s-au vindecat de COVID-19.

''O parte dintre pacienții care trec prin infecția SARS-CoV-2 rămân cu sechele post-COVID, sechele pulmonare, în marea lor majoritate, mai ales la pacienții care au avut forme critice de boală. Pentru această categorie de pacienți este extrem de important consultul pneumologic, după momentul videcării și această evaluare trebuie să se facă periodic.

Ultimele studii indică existența unei afectări vasculare prezentă în infecția SARS-CoV-2, afectare vasulară care nu se remite complet dacă vorbim de vasele pulmonare. Cel mai important simptom este oboseala la efort, dispneea, însă, în afară de dispnee s-ar putea să nu aibă niciun alt simptom'', a explicat Beatrice Mahler.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler avertisment COVID-19
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close