Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler, soluţie pentru a opri valul 4: "Testarea gratuită la intrarea în centrele comerciale"

Beatrice Mahler, soluţie pentru a opri valul 4: "Testarea gratuită la intrarea în centrele comerciale"

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, a propus câteva soluţii pentru a reduce gradul de transmitere al virusului SARS-CoV-2, dar şi pentru a elibera presiunea cu care spitalele din România se confruntă în acest moment.

Beatrice Mahler, soluţie pentru a opri valul 4: "Testarea gratuită la intrarea în centrele comerciale"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    16 Oct 2021   •   17:27

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, recomandă autorităţilor testarea gratis la intrarea în centrele comerciale.

„Situaţia din spitale este extrem de dificilă. Şi atunci când avem număr mare de infectări important este să depistăm persoanele infectate prin test, ele să intre în carantină şi să întrerupem astfel lanțul acesta rapid de transmitere a infecțiilor cu tulpina Delta.

„Testarea, un diagnostic care să fie cât mai aproape şi la îndemâna cetăţenilor ar fi util"

Este o situaţie care trebuie cumva controlată. Observăm că persoanele care sunt pozitive evită să vină spre spitale sau vin doar atunci când sunt extrem de bolnave şi atunci un diagnostic care să fie cât mai aproape şi la îndemâna cetăţenilor cred că ar fi util", a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală.

Întrebată despre carantinare, medicul a precizat că o eventuală carantină presupune oricum mai mult decât implicații medicale.

„Eu ştiu că în spitale situaţia este extrem de dificilă, că în următoarele două săptămâni urmează să primim în spital pacienţii care au fost diagnosticați în urmă cu 7-10 zile, care au fost extrem de dificile şi nu ştiu cum ne vom descurca. Dar pot să-i asigur toţi cei care au nevoie că vom fi acolo şi vom face tot ce este omenește şi medical posibil să îi ajutăm", a mai spus Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală la Antena 3. 

Bilanţ COVID-19 din 16 octombrie 2021, în România.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.188 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 41.482 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

350 de morţi în ultimele 24 de ore

283 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 23 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 46 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în luna septembrie 2021, în județele Călărași și Mureș. În intervalul de referință (ultimele 24 de ore) au fost înregistrate 350 decese.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close