Antena 3 CNN Actualitate Beneficiile mierii de Manuka pentru organism

Beneficiile mierii de Manuka pentru organism

Mierea de Manuka este obținută din polenul florilor arborelui de Manuka ce crește în Noua Zeelandă. Această miere are proprietăți miraculoase și este folosită în scopuri terapeutice încă din cele mai vechi timpuri, fiind considerată cel mai puternic antibiotic natural din lume.

Beneficiile mierii de Manuka pentru organism
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2020   •   13:25

Ce beneficii prezintă mierea de Manuka?

Mierea de Manuka are numeroase proprietăți: este un bun antiinflamator, antibacterian, antifungic, antiviral, antioxidant, antimicrobian și antiseptic, fiind astfel folosită pentru a trata numeroase probleme de sănătate.

1. Tratează infecțiile

Mierea de Manuka este un puternic antibacterian și astfel este extrem de utilă în tratarea numeroaselor infecții: E. coli, stafilococul auriu, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Helicobacter Pylori, Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus și Vanocomycin-resistant Enterococci.

2. Este benefică pentru bolile gastrointestinale

Consumul de miere de Manuka te ajută să tratezi mai multe probleme gastrointestinale, fiind extrem de utilă pentru a combate aciditatea, arsurile la stomac, indigestia, durerile de stomac, sindromul colonului iritabil, refluxul gastric, paraziții intestinali, gastroenterita și bacteria Helicobacter Pylori.

3. Ajută la întărirea imunității

Datorită numeroaselor sale proprietăți, mierea de Manuka este utilizată pentru întărirea sistemului imunitar de foarte multe persoane.

4. Este utilă pentru infecțiile respiratorii

Mierea de Manuka este folosită în sezonul rece pentru a trata răceala, sinuzita, rinita, astmul, tusea, febra, pneumonia, rinita și bronșita.  

5. Susține sănătatea orală

Mierea de Manuka ajută la menținerea igienei orale, îndepărtând placa bacteriană, reducând sângerările gingivale, tratând gingivita, prevenind apariția cariilor și a parodontozei.  

6. Este indicată pentru răni și arsuri

Mierea de Manuka ajută la tratarea rănilor și arsurilor, ajutând la cicatrizarea lor și tratarea infecțiilor dacă este cazul.  

7. Este utilă pentru piele

Datorită proprietăților sale, mierea de Manuka este utilizată pentru a trata acneea, eczemele, dermatitele, erupțiile cutanate, ciuperca piciorului și multe alte afecțiuni ale pielii. Totodată, este folosită pentru a catifela și hidrata pielea, reduce ridurile, conferi elasticitate și un aspect plăcut tenului.

8. Te ajută să te odihnești mai bine

Consumul de miere Manuka te ajută să ai un somn profund și de calitate, conferindu-ți o stare de bine și energie.

9. Este utilă pentru păr

Mierea de Manuka este extrem de benefică podoabei capilare, combate mătreața și te ajută să scapi de problemele legate de căderea părului.

×
Subiecte în articol: manuka
Parteneri
Noua formulă de calcul din Legea Pensiilor. Anunţul ministrului Muncii
x close