Antena 3 CNN Actualitate Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare. Ceremonii emoționante în memoria marelui artist

Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare. Ceremonii emoționante în memoria marelui artist

Benone Sinulescu a fost condus pe ultimul drum. Artistul a fost înmormântat cu onoruri militare la cimitirul Eternitatea din Arad.

Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare. Ceremonii emoționante în memoria marelui artist
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Borboros    |    21 Noi 2021   •   16:54

Foarte multă lume a venit la înmormântare, familie, fani și colegi de breaslă.

Ceremonia de înmormântare a fost grandioasă. În cimitir au fost trase salve de foc.

Benone Sinulescu, singurul artist în onoarea căruia s-a organizat un festival cu numele său: "A fost şi va fi un motiv de mândrie pentru Buzău"

„Festivalul Național Concurs de Muzică Populară ”Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente de folclor din România a fost creat de primăria Buzău, în 2017, în onoarea lui Benone Sinulescu, când artistul a împlinit 80 de ani, cu scopul de a sprijini noile talente.

Astfel, Benone Sinulescu a devenit singurul artist român care a primit cadou un festival concurs de muzică populară.

Cutremurat de vestea morţii vechiului său prieten, edilul Buzăului a precizat că numele şi memoria lui Benone Sinulescu vor dăinui în inimile tuturor.

”Este o veste tristă pentru orice buzoian pentru că omul acesta s-a identificat aproape toată viaţa lui cu Buzăul. Are zeci de melodii în care cântă locurile natale. A fost şi va fi şi în continuare un motiv de mândrie pentru Buzău", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, cel care l-a desemnat în 2017 pe Benone Sinulescu ”Omul Anului" şi a iniţiat un festival care îi poartă numele artistului.   

„Festivalul Național Concurs de Muzică Populară ”Benone Sinulescu” a sărbătorit trei ediţii, cele din 2020 şi de anul acesta fiind anulate, din cauza pandemiei.

Benone Sinulescu a participat la fiecare ediţie unde a jurizat şi a recitat alături de Ionuţ Dolănescu, Fuego, Valeria şi Traian Ilea, Elisabeta Turcu şi Steliana Sima cele mai frumoase şi cunoscute melodii din folclorul românesc, notează presa locală.

Soția lui Benone Sinulescu a vorbit despre ultimele zile din viața marelui artist

Copleșită de durere, soția îndrăgitului artist, Benone Sinulescu, a reușit să vorbească despre ultimele zile ale soțului său.

Vestea morții sale a venit ca un trăsnet pentru toată lumea, mai ales ținând cont de faptul că artistul își revenise după problema de sănătate pe care a avut-o în vară. 

Cei doi, acum, își făceau planuri. 

„Eu am vrut să păstrez discreție, nu i-am prezentat starea de sănătate specifică vârstei. El nu a dorit să fac publică viața personală. Era un om foarte discret.

Se refăcuse. Asta a fost, s-a refăcut și pentru noi a fost ca un trăsnet, vă spun sincer! Pentru mine, cel puțin, eu așteptam să mai facă și luna asta chinetoterapie, să plecăm la Bârzava. Nicidecum nu m-am așteptat la un sfârșit tragic. 

El a făcut acum, în ultima perioadă, o pneumonie și a fost perfuzat acasă. Deci a avut toată îngrijirea necesară. 

Plus că în ultima perioadă am avut și un concentrator de oxigen și i s-a administrat și oxigen. 

A fost depus la o casă mortuară și urmează ca duminică, la ora 08:00, să fie depus la Filarmonică, până la ora 12:00 - 13:00. Va fi înmormântat cu onoruri militare”, a povestit Elena Sinulescu la Antena 3.


 

×
Subiecte în articol: Benone Sinulescu înmormântare
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close