Antena 3 CNN Actualitate Benone Sinulescu, în stare stabilă. Familia lui a interzis medicilor să mai dea informaţii despre starea sa de sănătate

Benone Sinulescu, în stare stabilă. Familia lui a interzis medicilor să mai dea informaţii despre starea sa de sănătate

Benone Sinulescu este în stare stabilă acum, după ce zilele trecute a fost găsit inconştient în casă.

Benone Sinulescu, în stare stabilă. Familia lui a interzis medicilor să mai dea informaţii despre starea sa de sănătate
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    11 Iul 2021   •   10:25

Artistul este internat acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, iar familia artistului le-a interzis medicilor să mai comunice presei informaţii despre starea sa de sănătate.

Doctorii de la Spitalul Judeţean Arad care îl tratează spun că artistul a ajuns în stare stabilă la unitatea medicală.

Acum, artistul este în stare stabilă, conştient şi cooperant, dar nu se ştie pe ce secţie este internat.

Benone Sinulescu, în stare stabilă

În vârstă de 84 de ani, artistul suferă de Alzheimer şi are mai multe probleme cu inima.

Benone Sinulescu a fost găsit joi în stare de inconştienţă în locuinţa sa, iar familia a decis să-l ducă la un centru de îngrijiri paliative, şi nu la un spital.

Cel care a tras un semnal de alarmă cu privire la sănătatea lui Benone Sinulescu, unul dintre cei mai mari cântăreţi de muzică populară de la noi din ţară, este fostul său impresar.

Benone Sinulescu a fost găsit inconştient în casă

Benone Sinulescu a fost găsit în stare de inconştienţă în casa sa, iar de acolo a fost dus la un centru de îngrijiri paliative. Apropiaţii lui fac acuzaţii grave şi spun că în loc să fie tratat într-un spital de specialitate, el a fost transferat la un centru paliativ. 

Artistul suferă de Alzheimer şi de câţiva ani are probleme grave cu inima.

Ulterior, Benone Sinulescu a fost internat la Spitalul Judeţean din Arad.

Scrisoarea lui Ionuţ Pavel, fostul impresar al lui Benone Sinulescu, către presă

"Scrisoarea aceasta este un strigăt de ajutor pentru salvarea vieții, dacă mai este posibil, a unui om al cărui nume este similar cu excelența în folclorul românesc, Benone Sinulescu.

Numele meu este Ionuț Pavel și în ultimii 7 ani am fost impresarul marelui nostru artist.

Impresar: "Benone Sinulescu e în stare foarte gravă și se stinge fără un ajutor de specialitate"

Împreună cu mai mulți prieteni ai artistului, doresc să vă aduc la cunoștință faptul că în clipa aceasta Benone Sinulescu se află într-o stare foarte gravă și se stinge fără un ajutor de specialitate într-o clinică de îngrijiri paleative din localitatea Vladimirescu, de lângă Arad.

Cum s-a ajuns la această situație? Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemie, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate ar fi ajutat mult la recuperarea sa medicală.

Când în sfârșit, aflat într-o stare gravă, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timişoara, care a tras un semnal de alarmă şi a spus că Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza înfundării arterei carotide şi care totodată a cerut schimbarea medicației pe care artistul o primea în acel moment.

Impresar: "Un medic a tras un semnal de alarmă şi a spus că Benone Sinulescu trebuia operat urgent, din cauza înfundării arterei carotide"

După schimbarea medicației, starea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătăți, dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție. Deși tensiunea îi crescuse foarte mult (valori ale tensiunii si de 20 cu 10), persoanele din jurul său nu au crezut că se poate întâmpla ceva mai rău, dar s-au înșelat.

Nea Beni a fost găsit joi inconștient, căzut în casă. Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență ci în clinica de îngrijiri paleative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă "momentul de final" al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile.

Vreau să vă rog pe dumneavoastră, ziariștii, care atunci când vă uniți puteți muta munții din loc pentru salvarea unei vieți, ajutați-ne să îl salvăm pe Nea Beni!"

×
Subiecte în articol: Benone Sinulescu
Parteneri
Taxele și majorările care intră în vigoare la 1 octombrie 2023
x close