Antena 3 CNN Actualitate Biserica Ortodoxă vrea să interzică Ziua Îndrăgostiţilor. Valentine's Day declarată "Ziua Desfrâului"

Biserica Ortodoxă vrea să interzică Ziua Îndrăgostiţilor. Valentine's Day declarată "Ziua Desfrâului"

Biserica Ortodoxă vrea să interzică Ziua Îndrăgostiţilor. Valentine's Day declarată "Ziua Desfrâului"
10 Feb 2015   •   18:20

Preoţii ortodocşi au pornit o cruciadă împotriva Zilei Îndrăgostiţilor pe care o consideră "sărbătoare a desfrâului". Într-un comunicat al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului preoţii le cer enoriaşilor să nu se uite la televizor în ziua de 14 februarie şi să lupte contra sărbătorii cunoscută sub numele de Valentine's Day.

"Îi îndemnăm pe toţi creştinii să se delimiteze de mijloacele prin care se promovează Valentine's Day în luna februarie : - localuri şi petreceri, emisiuni TV , reviste sau ziare, standurile comerciale specifice, discuţii sau dezbateri şi mai ales să respingem orice mod de "sărbătorire" în viaţă personală, la servici sau în familie. Considerăm că această "sărbătoare" este o formă de denigrare a valorilor morale româneşti - creştineşti şi un atac la adresa familiei, cu impact devastator în educaţia tinerilor. " se arată în comunicatul remis presei de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului.

În acelaşi comunicat Biserica Ortodox se dezice total de această practică împământenită deja în cultura românească: "Aşa cum arată ea astăzi, Valentine's Day nu este Ziua Îndrăgostiţilor, ci a desfrâului şi a jocului "de-a căsătoria". Biserica Catolică se dezice de ea. În anul 1998, episcopii catolici din România au dat o declaraţie prin care şi-au exprimat dezacordul".

Preoţii mai zic că cei care sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor calcă porunca a şaptea: "Să nu preacurveşti".  Conform acestora, lupta împotriva acestei sărbători ar trebui să fie făcută de profesorii şi educatorii din şcolile publice.

"Îi îndemnăm pe preoţi, pe profesori, pe diriginţi şi pe directorii responsabili cu munca educativă în şcoli să promoveze virtutea, curăţia fizică şi morală şi demnitatea tinerilor" se mai specifică în comunicatul preoţilor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close