Antena 3 CNN Actualitate Panică pe piaţa Crypto! Bitcoin se pregătește pentru o serie de pierderi fără precedent | Avertismentul experţilor

Panică pe piaţa Crypto! Bitcoin se pregătește pentru o serie de pierderi fără precedent | Avertismentul experţilor

Criptomonedele au înregistrat astăzi pierderi mari, bitcoin îndreptându-se spre a șaptea săptămână consecutivă de pierderi după ce prăbușirea TerraUSD.

Panică pe piaţa Crypto! Bitcoin se pregătește pentru o serie de pierderi fără precedent | Avertismentul experţilor
Sursa foto: hypebeast.com
de Claudia Popovici    |    13 Mai 2022   •   16:38

Activele digitale au fost afectate de un val recent de reducere a investițiilor considerate riscante în contextul îngrijorărilor legate de inflația ridicată și majorării dobânzilor de referință.

Panica pe piaţa crypto s-a produs atunci când preţul „stablecoins” monedele digitale a căror valoare este legată de cea a dolarului sau a altor active din viața reală a scăzut fără precedent în ultimele zile.

Prețul criptomonedei Terra (LUNA), care s-a aflat printre primele zece cele mai valoroase criptomonede, a scăzut cu peste 99% în doar 24 de ore. Pentru investitori înseamnă pierderi dramatice.

Pierderi record pentru bitcoin

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a reușit însă să treacă din nou deasupra pragului psihologic de 30.000 de dolari pe piețele din Asia, fiind tranzacționată cu aproximativ 30.500 de dolari luni după-masa, scrie Reuters.

A fost o revenire greoaie după minimul ultimelor 16 luni înregistrat joi când prețul bitcoin a scăzut la 25.400 de dolari dar acesta rămâne în continuare cu mult sub nivelurile de aproximativ 40.000 de dolari înregistrate în urmă cu o săptămână.

„Nu cred că ce este mai rău s-a încheiat”, afirmă Scottie Siu, director de investiții la Axion Global Asset Management, o firmă din Hong Kong cu afaceri în domeniul crypto.

„Cred că în următoarele zile va continua panta descendentă”, adaugă acesta subliniind că piața se va stabiliza abia după ce speculatorii se vor retrage ca urmare a prăbușirii interesului general față de bitcoin și criptomonede.

Investitor: "Mi-am pierdut toate economiile de-o viață"

Miercuri, 11 mai, preţul criptomonedei Terra a scăzut sub un dolar, după ce, cu o lună în urmă, atinsese 120 de dolari pe unitate. 

Pentru investitori înseamnă pierderi dramatice, în condițiile în care valoarea de piață a LUNA a scăzut de la peste 40 de miliarde de dolari la 500 de milioane.

Majoritatea pierderilor s-au produs peste noapte, când prețul a scăzut cu 98%, scrie The Independent.

”Mi-am pierdut toate economiile de-o viață. Am cumpărat LUNA la 85 de dolari, nu știu ce voi face mai departe”, spune un investitor. 

”M-am lăcomit sperând că voi obține mai mulți bani pentru a plăti avansul pentru o locuință. Adio casă și economii!, mai spune cineva.

”Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot plăti ratele la bancă. O să-mi pierd casa. O să devin un om fără adăpost”, a mai scris o altă persoană afectată de acest eveniment. 

Piața criptomonedelor a pierdut peste 200 de miliarde de dolari într-o singură zi

Prețul bitcoin a coborât până la 25.919,33 dolari joi dimineață, potrivit datelor Bitstamp. Aceasta este prima dată când criptomoneda a coborât sub nivelul de 27.000 de dolari din 26 decembrie 2020. De atunci, Bitcoin și-a redus oarecum pierderile și a fost tranzacționat ultima dată la 28.291,48 dolari, în scădere cu 3% în ultimele 24 de ore.

Ether, a doua cea mai mare monedă digitală, a scăzut până la 1.719,73 dolari pe monedă. Este pentru prima dată când tokenul a scăzut sub pragul de 2.000 de dolari din iulie 2021. Ether a scăzut ultima dată cu 11%, la un preț de 1.936,07 dolari.

Investitorii fug de criptomonede într-un moment în care piețele bursiere s-au prăbușit de la maximele atinse în timpul pandemiei de coronavirus, din cauza temerilor legate de creșterea prețurilor și de deteriorarea perspectivelor economice. Datele privind inflația din SUA publicate miercuri au arătat că prețurile bunurilor și serviciilor au urcat cu 8,3% în aprilie, peste așteptările analiștilor și aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani.

×
Subiecte în articol: criptomonede bitcoin
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close